bazen gözünüze tam yapıştıramazsınız, lens ile göz arasında hava kalır, canınız yanar, gözünüz kızarır, kırpıştırır durursunuz, yazık olur. zaten tam oturmazasa lens zamanla gözün ücra köşelerine kayacaktır. bu sebeple lens takarken gözün ön kısmındaki bombeli bölümünü lensin tam anlamıyla kapattığından emin olmak gerekir.
gözlüğe göre hem kullanım olarak hem de görünüş olarak daha avantajlı olan durumdur.
yağmurlu havalar da silmek zorunda olduğunuz bi gözlük olmayacaktır en azından ya da soğuk havada dışarıda iken sıcak bir yere girdiğinizde buharlaşma gibi bir derdiniz olmayacaktır. maliyeti gözlüğe göre biraz fazladır ama değerdir...
gözlük kullanmaktan rahatsız olanlar için birebirdir. herhangi bir rahatsızlık vermesi söz konusu değildir, gözlük yerine tercih edilesidir. ayrıca çekik gözlüler için mümkünlük derecesini merak ettirendir.
ne kadar temiz kullanılırsa kullanılsın, gözün arada sırada şişmesine* neden olan ancak diğer zamanlarda lensin dünyanın en mükemmel icadı olduğunu düşündüren eylem.
sabah uyanınca, lens takma işi aklına geldiğinde biraz daha uyuma isteğine yol açar. gece yatarken çıkarmak aklına geldiğinde biraz daha oturmaya teşvik eder. tabi ki ilk bir hafta.
insan oğlu nelere alışıyor.
eğer daha önceden gözlük kullanmış ve daha sonradan lens kullanmaya başlamışsanız çok hoşunuza gidecektir. "iyiki lens almışım ulan neydi o şişe dibi gözlükler mk ya" falan diyeceksiniz fakat daha sonra lensiniz kirlendiği halde gözünüze takmışsanız ve yanma, batma gibi durumlar hissederseniz bu sefer yaşayacağınız olay +18 uyarısı olan bir filmden alınmış küfür sahnesi gibi olacaktır. birde lens solüsyonunun bitme durumu var o zamanda mecbur suya koyacaksınız ve ertesi gün lensi gözünüze takmaya çalıştığınızda yine benzer sahneler yaşanacak. yani kısaca hayatınızdan küfür hiç eksilmeyecek.
lens kullanmanın ömrü 10 yıldır diyorlar.sanırım benim durumum bu olguyu doğruluyor.7 yıldır lens kullanıyorum ve 2 aydır geçmek bilmeyen allerjim devam etmekte.muhtemelen birkaç yıl sonra lenslere veda etmenin zamanı gelecek.
bazen renkli gözleri olmayanların * böyle bir yola başvurarak bu takıntıdan kurtulmasını sağlayan durum ayrıca çoğunlukla benim gibi miyop ve astigmati göz kusurları olan göz hastalarının çeşitli nedenlerden ötürü gözlük kullanmak istememelerinden kaynaklanan sorunu aşmak için seçtikleri yöntemdir.
gözlük kullanmaktan iyi ama lazer tedavisinden kötüdür.
6 yılda bir 6 ay doktorlar tarafından gözün dinlendirilmesi tavsiye edilir.
en iyi yanlarından biri de * havuzda denizde yağmurda vs. bilimum gözlüğün fırsat tanımadığı alanlarda net görme lüksünü sağlamasıdır. her ne kadar havuz, deniz ve banyo'da kullanılmaması gerektiği söylense de dikkat edildiğinde gayet de kullanılabilir olduğu ve sorun yaşatmadığı görülür.*
ilk başlarda takması 30 dakika, çıkarması 15 dakika sürer. zaman geçtikçe 30 saniyede halledilmeye başlanır. hatta arabada giderken kırmızı ışıkta takılıp çıkarabilecek kıvama gelinir. yıllarca burnunda bir ağırlıkla yaşamış olanlar için sınırsız özgürlük sağlayan birşeydir. alışılması halinde daha önceki yıllara yanılmasına vesile olur.
ilk kullanılmaya başlandığında takması ayrı çıkarması ayrı bir işkence olup, dakikalarca aynaya yapışmanıza sebebiyet verebilir. belli bir süre geçip alışıldığında ise varlığı tamamen unutulup lens üstünden göz bile ovuşturulabilir. temiz ve dikkatli kullanılmadığı hallerde ciddi rahatsızlıklara neden olabilir..
işte bulunmak için renklisini kullananların bayat balık gibi bakmasına sebebiyet veren icattır. gözün feri kaybolur. öyle boş boş , anlamsız anlamsız bakarlar.
en büyük rahatlığı yaz aylarında tatildeyken sağlar. artık denizde yüzerken siz de arkadaşlarınızı, çevreyi, sahili, denizin dibini görerek yüzmenin keyfini çıkartırsınız.
tabi bunun için bir de deniz gözlüğü lazımdır. şayet deniz gözlüksüz denize girerseniz lensin kayma veya enfeksiyon oluşturma riskleri vardır.