latin alfabesiyle milliyetcilik

entry4 galeri0
    5.
  1. 5.
  2. daha ziyade kurtculer'de daha bir yuzeysel olarak belirginlesen durum. en basitinden nevruz yerine newroz yazarak akillari sira milliyetcilik yaparlar. w harfi sanki zaten hic varolmayan alfabelerinde bulunan bir harfmis gibi, babalarinin maliymis gibi. ben turk milliyetcilerinde boyle bir duruma rastlamadim. keske imkanimiz olsa da orkun harfleriyle yazabilseydik. *
    1 ...
  3. 5.
  4. bir fikrin veya düşüncenin hangi dille yapılırsa yapılsın bunun pek bir önemi olduğunu düşünmemekteyim. daha önemlisi fikrin ne olduğudur. ne vaad ettiğidir. gerisi harf oyunudur.
    1 ...
  5. 5.
  6. köken itabıryla latin alfabesi eski türk yazılarından devşirilmedir, bu husus türkiyede ve yabancı ülkelerde yaşayan ciddi türkologlar tarafından araştırılmış ve kabul edilmişitir. tabii ne yazık ki bu araştırmalar kamuoyunda çok da fazla yer bulmadığı için genelde bu konu hakkında yorum yapanlar 50 yıl öncesinin kalıplaşmış, ortodoksvari bilgilerini dayanak olarak gösterirler ve bu doğrultu da: "latin alfabesinin kökeninin fenike alfabesi olduğunu söyleylerler". ancak sanılanın aksine, latin alfabesinin gerçek kökeni ön-türkler'in (proto-türk) kullandığı alfabeye dayanır, sonra bu yazı sistemi kullanışlı olduğu için deniz yolu ticaretcisi fenikelilere oradan da roma'ya geçmiştir.

    konuyu merak edenler için:

    --spoiler--
    http://fuzulee.blogspot.c...-kkeni-trk-tamgalari.html
    --spoiler--

    --spoiler--
    http://www.hunturk.net/fo...esinin-gizemi-1015.0.html
    --spoiler--

    edit: eksileyen arkadaşı merak ediyorum doğrusu? latin alfabesi diye bilinen yazı türünün kökeninin türklere dayanıyor olması gerçeği gücüne mi gitti? yoksa, arap alfabesini övmek için "latin alfabesi gayrı-millidir" gösterme çaban suya düştüğü için mi bu eksi?
    3 ...
© 2025 uludağ sözlük