dünya üzerindeki diğer tüm devrimlere büyük saygısızlık eden lokal devrimci zihniyettir. bu tür konularda böbürlenmeden önce che, lenin, mao gibi pratikleri araştırmak da yarar var. gerçek devrim neymiş ne değilmiş öğrenilebilir.
cok sig bir onermedir. Devrimin kelime anlamini, belli bir alanda hızlı, köklü ve nitelikli değişiklik. inkılap. ihtilal. toplumsal değişimlerin insan iradesiyle hızlandırılması devrimleri oluşturur. kelime anlamlarini bilmeden sozluk yazari olmak moda olmaya basladi.
devrim kelimesinin anlamını bilmeden kullanan zihniyet.* herkesin bildiği gibi devrim değiştirmek, yenilemek anlamına gelir ve alfabe değiştiği için bu bir devrimdir.
devrim kelimesi devirmekten gelir. ve devrimcilik anlık değil süregelen bir durum olduğu için, şuan devrimciler istedikleri yönetimi getirseler dahi, bu yönetimde devrilmeye mahkum olacaktır. kısacası devrim sürekli yenilenmektir. her nekadar türkiye de devrimciler sadece sol kesim olarak görünse de dünyanın diğer ülkelerinde islami devrimler de görebilirsiniz. iran islam devrimi gibi.
incide gördüğüm bir cevap türü geldi aklıma:
-adam liseli beyler dağılın.
şimdi atatürk'ü bir kenara bırakıp onu örnek alan che'yi mi düşüneceğiz?
başlığı açtıran zihniyet bana türkiye'deki üniversitelerde zenci erkeklerin yanında dolaşan türk kızlarını anımsattı. tabi aynı şekilde yabancı bir kız görünce sırf yabancı olduğu için dibi düşen erkekleri de.
nedense millet olarak kendimizdeki elmasa bakmayıp elalemin abartılmış kofti gümüş sikkesine hayran kalıyoruz. bu da sanırım ve malesef yine bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmakla ilgilidir.
acınacak haldesin özenti çocuk. o bildirileri dağıtırken de çıkar ayağından converseleri üzerinden de abd yapımı che tişörtünü, uyan çocuk.
incide gördüğüm bir cevap türü geldi aklıma:
-adam haklı beyler.
bu gece devrim yaptım bütün türkiye kore alfabesini kullanacak, kullanmayanı darağacında sallandırırım dese, bugün kore alfabesini kullanan bir millet olacaktık. uzun yıllar bu alfabeyi öğrenemeyen orta yaş üstü kuşakla da "cahil" diye dalga geçilecekti.
bu da gitti görelim bakalım sırada hangi devrim! var.
devrim değildir tabii ki. evrimdir aslında. yaşayışı, işleyişi kolaylaştırmıştır.*
en dip not: geçişten önce %8 olan okuma yazma oranı bir kaç yıl içinde bu oranın bir kaç katına çıkmıştır.
şu geçişten önceki %8 oranını hangi bilimsel-istatistiki veriye dayandırdıklarını asla öğrenemeyeceğimiz deli saçması.
- beraber anadoluya gidip bakalım, hiçbir kanuni zorunluluğu olmadığı halde "eski yazıyı" okumasını bilen insanların bir istatistiğini çıkaralım bütün kemalistler göt olur.
bence gelmiş geçmiş en büyük devrimlerden biridir. çünkü bu sayede bir gecede bütün halk cahil konumuna düşmüştür ve bir millet bir zamanların süper gücü olan atalarının tüm kültür miraslarından * mahrum bırakılmıştır.