latin alfabesi

    12.
  1. latin alfabesi ve yunan alfabesi arasındaki farkı dahi bilmeyen döl israflarının hakkında ahkam kestiği alfabe.

    amk malları ya siz neden böylesiniz?
    5 ...
  2. 25.
  3. dünyada 200 devletten 150 kadarının alfabesidir.

    latinliğimi kalmış.her tarafı insani olmuş.

    çin arap japonya hindistan gibi ülkelerde yerli alfabe yanında öğretimi zorunludur.
    4 ...
  4. 17.
  5. sanki deden okuma yazma biliyordu da bir gecede cahil kaldı.
    3 ...
  6. 19.
  7. Latin alfabesi ve latin alfabesi temelli alfabelerin kullanıldığı coğrafyaya bakınca alfabe devriminin ne kadar akıllıca bir iş olduğu bir kez daha anlaşılabilir:

    https://galeri.uludagsozluk.com/r/1623659/+

    Kaynak: wikipedia
    5 ...
  8. 28.
  9. dünyayla daha kolay iletişim kurmamızı sağlayan, harf inkılabı ile başımıza gelen en güzel şeylerden biridir. arapça bir cümle duyduğunda hemen amin, allahuekber diyen dinci civelekleri bunun kadar kudurtan bir alfabe daha yoktur.

    Latin alfabesi, Milattan Önce 7. yüzyılda Roma'lıların Yunan alfabesini örnek almalarıyla başlamıştır. Görsel olarak eski Yunan alfabelerine benzemektedir. Eski Yunan alfabesi ise aslen günümüz modern alfabelerin temeli olan Fenike alfabesinden türemiştir. ayrıca arap alfabesi de fenike kökenlidir.

    Türkler arasında Latin alfabesine geçen ilk Türk toplumu ise Yakutlar olmuştur. Ünlü pedagog S. A. Novgorod 1917'de 33 harften oluşan Latin alfabesini hazırlamıştır, Yakutlar 1917'den 1933'e kadar bu alfabeyi kullanmışlardır.

    şu harflerin güzelliğine bak ya, yazdıkça dinci gondikliyormuşum gibi geliyor. bu alfabe dincilere cin çarpması gibi gelir vesselam..
    2 ...
  10. 26.
  11. Bir gecede cahil bırakan alfabe. Zaten sınırdaymışız bence yaa, hemen bir günde cahil kalıyorsan vardır başka sebepleri de.
    2 ...
  12. 16.
  13. Atatürk'ün harf inklabı ile osmanlı'daki okuma yazma oranı %3 lerden günümüzdeki %98 lere çıkmıştır.
    3 ...
  14. 20.
  15. arap alfabesi sanki bizimdi de, latin alfabesi bizim olmayacak yazık.
    2 ...
  16. 7.
  17. "yazildigi gibi okunan" diye bir sey yoktur.
    her dil yazildigi gibi okunur. cunku "a" simgesi bir dilde aa diye okunurken digerinde ey diye okunur. bize gore sadece Türkçe yazildigi gibi okunurken, bir Fransıza gore de yalnizca fransizca yazildigi gibi okunur.
    1 ...
  18. 3.
  19. en mantıklısını türkiye cumhuriyeti'nin kullandığı alfabe. zira bu harfler sadece türkçe'de cümle içerisinde yazıldıkları gibi okunurlar. almaca öylemi? fransızca ingilizce öylemi? değil.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük