soğuk ve kasvetli gecelerde laptop şarjını ayak altına koymak sureti ile ısınma eylemidir. gayet iyi randıman alınmaktadır. ısı ayarı olmadığı için bazen fazla bile ısıtmaktadır. eğer laptop şarjı az ısıtıyorsa bilgisayarı yoracak bir oyun açılarak veya bilgisayarı defrag'a bırakarak bilgisayarın enerji ihtiyacı artırılır bu sayede daha fazla ısınma sağlanabilir. veya sıcaklığın fazla geldiği durumlarda sadece solitaire açılabilir. bu şekilde kendi çapında bir ısı ayarı sağlanmış olur. ayakları halletik, eller için: (bkz: laptop fanı ile ısınmak)
Laptopu ters çevirip üzerine oturarak da kıçınızı ısıtabilirsiniz. Tabanı çok daha fazla ısı yaydığı için ters çevirmek daha makbuldur. Yüksek performanslı bi laptopunuz varsa kıçınız yanacaktır hatta.
Isınma yüzeyi daha büyük olsa da, LCD ekranı kırarak laptopun piç olma ihtimali nedeni ile denenmemiştir.
öğrenci evi denilen yerleşim yerlerinde uygulanılabilirliği yüksek olan ısınma şeklidir. ısınma amaçlı olarak düşünülmese de zaten laptop kullanılacak olduğundan bu işlem için ek bir para ödenmeyecek olması en önemli artı olarak göze çarpıyor. benim kaldığım evde kalorifer olmaması, bir takım cihazların da neden olduğu aşmış faturalar dolayısıyla kullanıp memnun kaldığım bu yöntemmde en yüksek randıman laptopun kucakta, şarj aletinin de ayak yakınlarında tutulmasıyla sağlanmaktadır. güvenlik açısından ufak tefek riskler taşısa * da biraz dikkatle üstesinden gelinmeyecek bir problemi yoktur, gönül rahatlığıyla tavsiye edilir.
Soğuk sonbahar gecelerinde, henüz kaloriferler yanmazken, doğal gaz parasına gücünüz yetmezken üşüyen ayaklarınız için alternatif çözümlerin başında gelir bu. Sıcacık kutuya sarılıp yatmayı da isteyebilirsiniz tabii ama bu biraz garip kaçabilir. O nedenledir ki ayaklarda kullanılması kaçınılmazdır.
Ayrıca dizüstü bilgisayarınız HP Compaq ise tüm odayı ısıtabileceğinizi düşündüren eylemdir. ****
cihazın verdiği ısı bir soba yada kalorifer ısısı değil radyasyon ısısıdır. elektronik cihazlar üretilirken yaydığı radyasyon, cihazın kullanım yönüne göre ters yönde radyasyon salınımı yapacak şekilde dizayn edilir. yani bir televizyon ekranı karşısındaki insan 1 birim radyasyon alıyorsa televizyonun arkasında duran kişi 5 birim radyasyon yüklenir. laptopta da aynıdır. ekrandan aldığınız radyasyonun fazlasını ekranın arkasından yada cihazın alt kısmından misliyle almanız mümkün.
bir dost tavsiyesi olarak laptopları dizlerinizin yada karnınızın üzerine koyup çalıştırmayın. özellikle erkekler, sözüm size. üç bacaklı, beş kollu çocuk istemiyorsanız yapmayın bunu.
havaların serinlemesiyle tuhaf şekillerini görmemizi sağlayan aktivite. az önce öküz kanka tanem, şarjı bilgisayardan çıkarmış ayaklarına sürüyor, onu resmen sıvazlıyordu. var mı böyle bir şey ya.
yalnızlık ve fakirlik belirtisidir. laptop sahibi olmasına aldanmamak gerekir, doğalgaz faturasını ödemediği için doğalgazı kesilmiştir ve sarılacak kimsesi yoktur.