gözlük takmayan bir astigmat olmama ragmen ısrarla ,yıllarca defans olarak oynadığım,oynamaya devam ettigim oyun.ortalama bir macta pek cok gol kurtarsamda ,yedigim 4 golün halen 3 ünü kendi kendime atmaktayım.benden sonra benim gazımla oynamaya başlayanlar şu an şık bilek hareketleriyle oyunu krallar gibi oynamakta.
oyundaki en kesin taktik karşı takımı birbirine düşürmektir,%80 işe yarar.geriye düşmüş bir takıma karşı ; olum sen iyi oynuyorsun ama osman kova gibi bugün bütün topları alıyor yoksa yenerdiniz şeklinde aragazı vermek , kendi haline bırakmak ve o takımdaki 2 kişiden biri biraz mızmızsa o takım anında çökmesini izlemek gayet zevklidir..sizede birbiriyle tartışmaktan oynayaman rakiplerinize golleri ard arda takmak kalır.
oynamaya başladıktan bir süre sonra bırakamıyorsunuz.bağımlılık gibi bir şey hele yenilen kişinin bi daha bi daha demesi kaçınılmazdır.yenmenin basit yollarından biri de karşıdaki oyuncuları moral olarak çökertmektir.devamlı konuşarak,laf atarak konsantrasyonunu bozarak topları kaleye sokmaktır.
cok teknik ve esnek bilek hareketleri gerektiren oynanası oyundur kendisi...
erkeklerin sewmesi gayet normaldir oyun sonucta futbol gibi tek farkı adamlar bir şişten gecirilmiş(şiş kebap gibi de düşünebiliriz bir nevi) *
oflu hocanın, gençlerin gitmesinden yakındığı, sabit plastik heykelciklerin bir sopayla çevrilmesi ile bir topa vurarak kaleye atmanın amaç olduğu, yazlık mekanların vazgeçilmesi zor etkinlerinden biri.
topun şutlandıktan sonra kaleye girince -şayet şut sert ise- çıkarttığı sesten ahenk alınarak ismi koyulmuş şahane eğlencelik oyun. Bunların eskilerinde üstte cam falan olmazdı. Top arada kalıp her iki taraftan da kimse dokunamadığnda elle müdahale etmek pek mümkün idi. Hatta kalelerin içine konan bir karton vasıtasıyla top makinenin içine gitmekten alıkoyulur ve tek jetonla 100 tane maç yapılırdı. Ancak şimdi bu çakal zihniyeti öğrenen langırt cihazı üreticileri derneği aletlerin üstünü kalın bir camla kaplamış ve gençleri beleş langırt oynama zevkinden mahrum bırakmışlardır. Ama her türlü, ziyadesiyle zevklidir. Ve belirtmeden geçemeyeceğim ki genelde -aksine rastlamadım- 2-5-3 sistemiyle dizilmiştir oyuncular. Bu kadar hücum yazıktır günahtır.
parayı bastırdıktan sonra 10 tane her yeri kırılmış dikdörtgen olmuş toplarla oynanan oyun.
10 top aldıktan sonra 5 tanede kaleye girenleri çalarak 15 tane top bitene kadar oynanan oyun.
eski modelleri ile bir dönem herkesi saran hastalık ve oyun. ahşap yamuk toplar ile takır takır gol atmaktır.
fırfır yok, fırfır yok diye bağırtan oyun.
spor branşı olarak profesyonel olan keyifli oyun. kuralları için;
ayrıca (bkz: http://www.langirt.gen.tr)
1. Grup maçlarında maçı 7 gol atan kazanır, maçlar tek oyundan oluşmaktadır. Eleme maçlarında ise bir oyunu 5 gol atan kazanır, maçı ise 3 oyun alan kazanır. Son oyunda 2 farkla yenen kazanır. Örneğin son oyun oynanıyor, durum en az 5-3 ise oyun biter. 4-4 ise 6’ya uzar. Bu uzama en fazla 8’e kadardır.
2. Oyuna başlarken yazı tura atılır. Bilen taraf topu veya sahayı seçer. Diğer taraf kalan hakkı alır.
3. Tüm oyunlar (oyuna başlarken, gol atıldığında) orta sahadan başlar.
4. Orta sahadan başlarken top ortadaki bebekte sabit durur. Karşıdaki takıma “Hazır mısın?” diye sorulur. Diğer taraf “Hazırım.” dedikten sonra 3 saniye içinde oyuna başlanmalıdır. Top iki farklı orta saha bebeğine değdikten sonra oynanmalıdır. Eğer kural ihlali olursa karşı takım topa kaldığı yerden devam eder veya orta sahadan başlar.
5. Oyun aralarında taraflar yer değiştirebilir. Eğer iki taraf da yer değiştirmek istemezse yerler aynı kalır.
6. Topa sert vurulması sonucu top dışarı çıkarsa topa hangi taraf vurmuşsa karşı taraf kaleden oyuna başlar.
7. Her oyunda her tarafın 30’ar saniyelik 2 mola hakkı vardır. Mola almak için topun oyuncu tarafından durdurulması veya gol olması gerekmektedir.
8. Orta sahada topa sahip olma süresi 10 saniye, diğer yerlerde 15 saniyedir. Kural ihlali forvet alanında olursa top karşı tarafın kalesine verilir, diğer bebeklerde olursa karşı taraf oyuna orta sahadan başlar.
9. Fırfır, yani bebeğin topa vurduktan sonra 360 dereceden fazla dönmesi, yasaktır. Kural ihlalinde karşı takım topa kaldığı yerden devam eder veya orta sahadan başlar.
10. Hareketsiz top, yani topun bebekler arasında veya sahada hareketsiz kalması, durumunda eğer orta sahadaki bebekler arasında top hareketsiz kalmışsa o topa hangi taraf orta sahadan başlamışsa o taraf orta sahadan tekrar başlar. Eğer top kaleci ve defans alanında hareketsiz kalmışsa topun olduğu taraftaki kaleci oyuna başlar. Oyuna kaleden başlarken oyuncunun “Hazır mısın?” sorusunu sorması ve karşı tarafın da “Hazırım.” demesini beklemesi gerekmektedir.
11. Top kaleye girip çıkarsa gol sayılır ve yiyen taraf orta sahadan oyuna başlar.
12. Karşı tarafı rahatsız edici hareket ve sözler yasaktır. Kural ihlali olursa karşı takım topa kaldığı yerden devam eder veya orta sahadan başlar.
13. Masayı sallamak veya masaya el sokmak yasaktır. Kural ihlali olursa karşı takım topa kaldığı yerden devam eder veya orta sahadan başlar.
14. Her oyun arasında en fazla 90 saniye ara verilir, fakat taraflar erken başlamak isterse maça devam edilir.
15. Eğer eşli oynanıyorsa takım içinde yer değiştirme molalarda veyâ gollerde olur.
"Fırfırcıdan dost olmaz" "Testere öldürür" gibi sözlerle özdeşleşen. Defanstan top çıkartmaya çalışırken, rakip oyuncuya çarpan topun kendi kalesine gol olarak sonuçlanan harekete "Toronaga", Kaleye girip geri çıkan topa "Gargara", Birkaç adama çarparak gol olan topa GBT(Göte Başa çarpan Top), oyun içinde forvet ve defans oyuncusunun yer değiştirmesine "69 hareketi" gibi terimler kullandığımız harika oyun...
türkiyede masa ile kavga eder gibi oynanan kollu futbol oyunu,tarihi konsol oyunu da denilebilir genelde makinalar kullan at tarzındadır çünkü langırt oynayan delilerin gücüne ve tekniğine dayanamaz intihar eder o masa.