içinde mantık hatası barındıran, saçma, mümkün olduğu zannedilen şey. laiklik ne demek bunu bir oturup düşünmek lazım. sonra bireyi laikçi diye nitelendirmenin ne kadar doğru olduğu kısmına gelebiliriz. laikolmak tamamen devlete mahsus bir şey. örneğin bir başbakanmüslümanlığını ön plana çıkarır bir takım kararları alırken hükümetiyle birlikte sadece bunu göz önünde bulundurursa burada devletin laikliği sorgulanır. ancak nasıl oluyorda bir vatandaşa hem laik hem müslüman olmazsın deniyor nasıl bir vatandaş kendini laikçi ilan edip hristiyan diye diğerini dışlıyor. birey nasıl laik olsun arkadaşım birey devletin laik olmasını ister bunu destekler ve ister makarnaya tapar ister hristiyanlığı benimser isterse de müslüman olur. böyle aptal ayrımlar yapılmaya çalışılacağına devletin hükümetin laik olması gerekliliğini kavrayın ki herkes dinini* adam gibi yaşasın.
Sadece türkiyede varolan ayrımdır. Laiklik bir devlet şekli olması gerekirken ülkemizde dinsizliğe kılıf olarak görülmektedir. Herkes inancını yaşamakta özgürdür ama islama ve Müslümanlara laf etmek inanç özgürlüğüne girmez.
laiklik bir yönetim şeklidir. bir insan laikçi(ne kadar iğrenç bir ifade) ise laiklikle yönetilmek istiyor anlamına gelir. yani bu insanın müslüman veya hristiyan olmayacağı anlamına gelemez. ayrıca laiklik diye bir inanç biçimini ilk defa duyuyorum.