laiklik ve dinsizlik arasindaki farklar

entry14 galeri0
    ?.
  1. eger bireyler degil devletin butununden bahsediyorsak, olmayan farklardir.
    4 ...
  2. ?.
  3. biri kişiye bağlıdır,diğeri devletin rejim şekline..
    biri kişiyi ilgilendirir,diğeri geçerli olduğu tüm toplumları..
    biri görüştür,diğeri görüşleri korur..
    biri inanandır,diğeri inanlara eşit mesafede bir yaklaşım..
    biri kişinin kalbinden gelir,diğeri mantığından..
    biri özgür toplumlarda vazgeçilebilirken,diğeri vazgeçilmezdir..
    0 ...
  4. ?.
  5. Türk Milleti'nin maalesefki yüzde 90'ının anlayamaycağı ayrımdır... Laiklik ve dindarlık bir araya geldiğinde tadından yenmez...
    0 ...
  6. ?.
  7. din üzerinden siyaset yaparak aslında din gibi kutsal bir kavramı siyaset gibi fani bir olguyla karıştırıp ortaya milletin onune sunulmuş bir ikram çikarmak yapılan en buyuk din düşmanliğidir.

    nedense kendini dindar olarak ifade eden kişiler yapar tüm yolsuzluk ve haram işleri. niye laik ve dinsiz olarak gösterilen siyasi liderler bugun gunumuzde yolsuzluklarıyla anilmazlar bunun en buyuk kanitidir. yani dini kullanarak ve din sömürüsü yaparak din üzerinden rant sağlayanalr en buyuk yolsuzluklara imza atmişlardir. zimmet, kalpazanlik, kayıp trilyon gibi davaların ardindan hep dini siyasete alet edenlerin adı çikiyor. oysa laik ve demokratik bir siyasette yer bulamayacaklarını bildikleri için dini kullaniyorlar. oysa onlar olmadan oncede türkiye nufusunun buyuk bolumu müslümandı halen de oyle ve ileride de oyle olacak.

    laiklik dini kullanarak siyaset yapılmaması için vardir. laiklik din uzerinden sömürü olmasın diye vardir. o yuzdendir ki dinsizlik din uzerinden siyaset yapanların yaptığı iştir. laiklik ise dinsizlerin yapacakları faaliyetleri engellemek için vardir. laiklikle sorunu olanın diniyle de sorunu vardir. çünkü dini başka mecralara çekmek en buyuk dinsizliktir. dini sömürmek en buyuk dinsizliktir.
    4 ...
  8. ?.
  9. hangi birini diyeyim, ikiside aynı herze.
    1 ...
  10. ?.
  11. ?.
  12. ilkokulda laiklik tanımının din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması şeklinde olduğu bir ülkede laiklik ve dinsizliği aynı kefeye koyabilecek çok insan vardır; bunlara kızmak bu eğitim sistemi devam ettikçe oldukça zordur.

    türkiye gibi din ve vicdan özgürlüğü olan bir ülkede laikliğin bu şekilde din karşıtlığı gibi gösterilmesi çok yanlış.

    laiklik devlet işlerinin tüm bağlayıcı koşullardan arındırılmasıdır, buna sadece islam mı dahil peki? sadece islam değil hiçbir din ya da inanış biçimi, örf, adet, töre, saplantının devlet işlerine müdahele etmesinin, devlet işlerinde karışıklığa yol açmasının ve en başta da bu etkenlerin siyaset adı altında basite indirgenmesinin engellenmesini amaç edinen bir ilkedir laiklik.

    laikliği bilmeyen insanların onu eleştirmeleri zaten kaçınılmazdır lakin laikliğin biçimi ya da uygulanışı eleştrilebilinir olsa da laikliği tümden eleştiren, devrimi özümseyememiş bir insanın türkiye de yaşaması ne kadar doğrudur orası bilinmez...
    2 ...
  13. ?.
  14. laiklik, dinsizlik gibi kavramların 7 bira içtikten sonra arasında engel kalmayacağını düşündüğüm olay.
    0 ...
  15. ?.
  16. din cok da matah birsey olmadigi icin olmasida zaten pek gerekmez. uygar bir insanin dinlere ihtiyaci yoktur. hele ki islam gibi bir dine hic ihtiyaci yoktur.
    2 ...
  17. ?.
  18. ?.
  19. ortak yönü olmadigindan fark büsbütündür.
    0 ...
  20. ?.
  21. biri kurumsal diğeri bireysel ateizmdir.
    0 ...
  22. ?.
  23. demokratik ülkelerde laiklik bir zorunluluktur.
    dinsizlik ise bir seçim.
    insanların neye yada kime inanacağı sadece kendisinin bileceği iştir size giren çıkan birşey yoksa insanların inançlarına karışmamanız kendi menfaatinizedir.
    0 ...
  24. ?.
  25. laiklik: dinin istismar edilmemesi ve ülkenin idaresini, dar kalıplara sokmadan gelişime açık bir şekilde yürütmesini sağlamak amacıyla demokratik düzenin işlemesi açısından vazgeçilmeyecek 6 ilkeden birisidir. dinsizlik: kişinin kendisini herhangi bir dine mensup hissetmemesidir. ve laiklikle tamamen farklıdır.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük