bugün

meczupların sözünün ciddiye alınmaması gerektiği çok kereler ispatlanmıştır.
biz bu gibi durumlarda hadi oradan diyoruz.
vakit gazetesi ve şürekasının söylemeye çalıştıkları şeydir.
halka çıkıpta din hakkında aydınlatan cahil söylemi.
yobazların diline pelesenk olmuş, saçma sapan söz.
laiklik dinimizi siyasetin ayak oyunlarına alet etmeye çalışanları engeller.artık pek mümkün olmasada.
Prof. Dr. Ömer Naci Soykan'ın ilginç somutlamalarıyla bu konuyu kavratmaya çalıştığını hatırlıyorum bir kitabında. Anlatmazsam olmaz.

Bir hoca efendi demiş ki: "laiklik dinsizliktir."

Soruyorum laikliğin dini var mıdır? Yoktur. O halde laiklik dinsizliktir.

Ömer Naci Hoca da kitabında yanıt veriyor:

Öyleyse biz de bir soru soralım hoca efendiye. Mesela hoca efendi meyvelerden en çok ayvayı seviyor. Soruyoruz ayvanın dini var mıdır? Tabi ki yoktur. O halde ayva dinsizliktir. Hoca efendi sakın ayva yemeyesin ha!

Akıl yürütmenin herkesin harcı olmadığının bundan güzel ispatı var mı?
(bkz: laiklik fahişeliktir)
edit:konuyu bilmeyen eksilemiştir herhalde.
ülkemiz örümcek kafalarının; "x dinsizliktir" kalıbıyla dinini savunduğunu zannederek yaptığı talihsiz söylemlerden birisidir.
(bkz: dini politikaya alet etmek dinsizliktir) dini kullanarak politika yapmak ve insanların inançlarını sömürmek dinsizliğin dik alasıdır.
(bkz: laiklik dinsizlikse dinsizlik iyi bir şeydir) * *
din üzerinden prim yapmaya çalışan insanların söylemidir.
laiklik eger bazı kesimlere göre dinsizlik ise bu iyi bir seydir aslında.yüzyıllardır din i baska yerleriyle algılayan toplumların en sonuncusundan cıkan bir söylemdir bir bakıma.bu noktada din afyon olmanın da ilerisine gecmis,baska bir boyut kazanmıstır kanımca.
(bkz: ata nin cenaze namazinin kilinmasi laiklige aykiri)
bir bakıma doğrudur.
laiklik devlet işlerinin dinden bağımsız olmasıdır. dolayısıyla devletin bir dini yoktur, dinsizdir.

fakat bu tanım genelde devlet için değil, laikliği savunan bireylere hitaben kullanılır. müslümanım diyene dinsiz demek de dinden çıkarır. dolayısıyla bu sözü söyleyen dinsizdir ve bundan bir haberdir.

(bkz: karışık bir durum)
dünyaya gözünü bir imam olarak açan insanlar için kahvaltida rakı içmek kadar uç bir fikir olan laikliğin yorumlanmış son halidir.
Laikliği dinsizlik olarak değil de 'tüm dinleri kabul etmek' olarak adlandırmak daha doğru olur; fakat kişi laik olmak zorunda değildir.. Laik olan kişi dinsizdir denebilir, ama devleti dinsizlikle suçlayamazsın; devlet din seçmez..
bütün kutsal kitaplarda geçen bir ibare. hani kimin imanlı kimin imansız olduğunu yalnızca yaradan bilir ya, o bakımdan.
Bu konuyla ilgili epey söylenecek söz var nereden başlamak gerek acaba.
Şimdi efendim laiklik dediğimiz kavramı şöyle açalım basit ve temel olarak:Din ile devletin bir elden yürümemesi,inananların inanç özgürlüklerinin koruma altına alınması fln fln.
Asıl lazım olan bölüm Din ile Devletin ilişkisinin kesilmesi.Devletten kasıt nedir efendim?şudur.Din hukuka,medeni kanunlara,yasalara,inkılaplara,yönetmeliklere yani devlet otoritesiyle toplumun yaşamını şekillendirecek çoğu etmene karışamaz demektir.Din gitsin camiye namaza hacca karışsındır.Laiklik Allah camiye karışsın sokağa caddeye resmi kurumlara karışmasın demektir.

Şimdi efendim sözüm müslümanlara.Sen her namazda şu ayeti duyuyorsun değil mi?"Ve hüve ala külli şey in kadir."
efendim ne demektir bu?Külli şey yani aklının alabileceği herşeye kadir gücü eden karışan emir koyan demektir.
Bir ipucu daha size.Esmaül hüsnayı kabul etmeyen müslüman olabilir mi?Hayır.Sen 98i tamam ama birine kıl oldum kabul etmem dediğin an müslümanlık dairesinden dışarıdasın.Efendim Allahın melik ismi var.Nedir melik?Yerlerin ve göklerin,bütün her şeyin sahibi,yaratıcısı olan Allahın herşey üzerinde mutlak hükümdar olduğudur.Hükümdar.Yani hüküm veren hükümleri yürüten.

Bir kez daha söylüyorum bu sözlerim müslüman olanlara.
Efendim sen hem Allah meliktir,Herşeye kadirdir diyeceksin.Sonra da dinle devlet birbirine karışamaz,ben müslümanım ama Allahın koyduğu kanunları hiçe sayıyorum;isviçre'nin italya'nın kanunlarını kabul ediyorum diyeceksin.
Kimse kimseyi kandırmasın.Ya Laik sistemi kabul edeceksin,yada müslüman olmayı.
Hem müslümanım hem laiğim demek saçmadır.Çelişir.Gönlünüz istiyorsada elden bir şey gelmez.Din böyle ben ne yapayım?
laiklik dinsizlik değildir. laiklik din ile devlet işlerini birbirinden ayırır. devlet yönetimi için en doğru ve mantıklı ilkedir. dinin içinde devletin devletin içinde de dinin işi yok. siyaset yalanla dolanla ilgili bir kavram dolayısıyla bununla dinin ne ilgisi var? devlet din ile değil mantık ile yönetilir. *
Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye karşı değiliz. Biz sade din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor, kasıt ve fiile dayanan tutucu hareketlerden sakınıyoruz. Gericilere asla fırsat vermeyeceğiz. m.kemal atatürk
din, kişiyi ilgilendiren bir olgudur. laiklik ise devleti ilgilendirir. laikliği savunan bir kişinin dinsiz olduğu sonucuna nereden varılır? yıllardır anlaşılabilmiş değildir.
cahil tayfadan bir insan çıkıp bunu söylüyor, tüm cahillerde bu sözün peşinden gidiyor. sonra da ''Bu memleket nereye gidiyor?'' belli ulan işte nereye gidiyor.
doğru bir önermedir. dini, devlet işlerine karıştırmayın demek son derece manasızdır. çünkü bu, insanların zorlamasıyla oluşan bir durum değil dinin özünde olan bir durumdur. din, hem devlet yönetimine hem de bireyin özel yaşamına karışır. o yüzden insanlara karıştırmayın diye değil, bizzat dine bize karışma diyebilirsiniz.
başbakan olmak isteyen gençlerin sık sık telafuz etmesi gereken cümledir.
onu diyen bunu da der:

(bkz: ya laik olacaksın ya müslüman)