laik devlet

entry25 galeri2
    24.
  1. maalesef gözümün önünden kayıp giden devlettir. hani dokunup direnç göstermek istiyorum ama takatim kalmadı. yoruldum. devleti gericiliğe teslim edenler utansın. iyi bok yediniz.
    0 ...
  2. 23.
  3. 22.
  4. 21.
  5. bu entry'yi yazdığım devlet değildir.
    0 ...
  6. 20.
  7. laik olmayan devletlerin islamı nasıl ileriye götürdüğünü görelim isterseniz suudi arabistan, iran ? o.O afganistan?

    Laik devlet siyasetten islamı uzak tuttuğu için islamı korumaktadır.
    1 ...
  8. 19.
  9. islamiyetin en sağlam koruyucusu.
    2 ...
  10. 18.
  11. Elinde Kur'an'la sahnelere çıkılıp siyasetin yapılmadığı bir devleti belirten durumdur.
    0 ...
  12. 17.
  13. Laiklik kısaca din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılmasıdır. Laiklik devlet yönetiminde herhangi bir dinin referans alınmamasıdır. Fransızca'dan dilimize geçmiş olan laik sözcüğü Türkçe'de "din adamı olmayan kimse; din adamı dışında kalan halk" anlamına gelmektedir.
    Laik devlet; Bütün dinler karşısında tarafsız olan, herhangi bir dini referans olarak almayan, resmi bir dini bulunmayan ve her dine eşit açıdan yaklaşan devlet anlamına gelmektedir.
    Laiklik, devletin vatandaşlarını belli bir dine, inanca ve hayat tarzına mecbur etmemesidir. Laik düşünüş ve davranış olmadan, demokratik bir hukuk devleti de kurulamaz, toplumsal adalet de gerçekleştirilemez.
    Anayasa'mıza göre demokratik devlet'in temel niteliklerinden biri, "onsuz olmaz koşullarından" biri de laik olma zorunluluğudur. Kişinin istediği dine inanması ve onun kurallarını belli sınırlar içinde uygulayabilmesi güvencesi, ancak laik devlette mümkündür.
    0 ...
  14. 17.
  15. nursuzlar yüzündendir. dinsiz kafir devlettir.

    tüm dinlere eşit yaklaşılır. yersen.

    edit: islam devleti deyince hala iran ve suudi arabistan'ı gösterenleri göstermiştir. sahabeyi tanımayan, peygamber (s.a.v.) ve sahabenin uyguladığı şeriatı uygulayabilirler mi? ayrıca ülkemize ne zaman bu batıcı-ırkçı nursuzlar geldi. biz o zaman diğer devletlerden geride kaldık.
    1 ...
  16. 16.
  17. 15.
  18. allah'ın emri olan başörtüsüne karşı çıkan bir rejim devlet kim olursa olsun başında o devlet dinsizdir .!! ifadesine cuk oturan devlet şekli ..
    1 ...
  19. 14.
  20. Atatürk'ün kurduğu devlettir.cumhuriyetten ve demokrasiden öyle hiç ödün falan vermez,hatta yargıya hiç dokunmaz.onun yargısı bağımsızdır çünkü.
    0 ...
  21. 13.
  22. son yıllarda mısır ve suriye'de de yavaş yavaş oturmaya başlayan rejim özelliğidir. henüz anayasal bir adım atılmamış bile olsa, son yıllarda bu iki devlette de şeriat hükümleri çok hafifletilmiş bir şekilde uygulanmaktadır. nüfusunun çoğunluğu müslüman olan ülkelerde, demokrasinin uygulanabilmesi için olmazsa olmazdır. * *
    1 ...
  23. 12.
  24. Devletin Din işlerine Karışmayıp, Tüm Dinlere karşı eşit mesafede olduğu, herkesin din ve mezhep seçme ve ibadet etme özgürlüğüne sahip olduğu düzendir. Dini özgürlükleri kısıtlayan değil en son derece artıran sistemdir. dini özgürlüklerin bu sistemden daha rahat yaşandığı bir sistem bulunmamaktadır. türkiye'de anlaşılamamıştır, değeri bilinmemektedir.
    1 ...
  25. 11.
  26. savunmaya çalışanların çoğunun anlamını bilmediği kavramdır.
    0 ...
  27. 10.
  28. 9.
  29. Devlet ile din işleri birbirinden ayrılmakta, birinin diğeri üzerindeki hakimiyeti kabul edilmemektedir. Devlet dünyevi gereklere uygun düşecek bir yapıya göre kurulmuştur, Din ise, insanların metafizik yaşantısına cevap veren bir kaynak olarak fonksiyonunu sürdürmekte, Vatandaşların inanç, ibadet ve düşünce hürriyetleri devlet tarafından güvence altına alınmaktadır.
    0 ...
  30. 8.
  31. 7.
  32. 6.
  33. laicism ideolojisinin uygulanmaya çalışılırken saçmalandığı devlet sıfatı.
    3 ...
  34. 5.
  35. kesinlikle turkiye degildir. turkiye 21. yuzyil duzeyine reforme edilmis bir seriat devletdir.
    1 ...
  36. 4.
  37. türkiye cumhuriyeti'nin değiştirilemez sıfatlarından biri. onu değiştirmeye çalışmak "başkent konya olsun" demeye benzer nitekim. çok ısrar ederseniz, g.tünüze girebilecek durum yaratabilir sizin için.

    kaynak: 1982 t.c. anayasası

    "...genel esaslar

    i. devletin şekli

    madde 1.; türkiye devleti bir cumhuriyettir.

    ii. cumhuriyetin nitelikleri

    madde 2. ; türkiye cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devletidir.

    iii. devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti

    madde 3. ; türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. dili türkçedir.

    bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.

    millî marşı ;istiklal marşı'dır.

    başkenti ankara'dır.

    iv. değiştirilemeyecek hükümler

    madde 4. ; anayasanın 1 inci maddesindeki devletin şeklinin cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez. "
    3 ...
  38. 3.
  39. (bkz: türkiye). din ve inanç hürriyetinin garantörü olan devlet.
    1 ...
  40. 2.
  41. türkiye de insanlar arası adaletsiz yaşam anlamına gelen kavram.
    5 ...
  42. 1.
  43. bu iddiada olan ülkeler sadece fransa ve türkiyedir lakin ikisinde de çok sağlıklı uygulanamamıştır.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük