laik bir ülkede din işleri başkanlığı nın olması

entry10 galeri0
    1.
  1. o ülkenin aynı zamanda müslüman bir ülke olmasından değil tekke ve zaviyelere meydanı bo$ bırakmayan, 'lâik' bir ülke olmasındandır.

    bu arada antrparantez, hâlâ lâik kelimesinin anlamını bilmeyen adamlarla aynı havayı soluyor olmaktan $ahsen bıktım.
    1 ...
  2. 2.
  3. laiklikten bahsedenlerin diyaneti kimin kurduğuna bakması lazım.
    (bkz: diyaneti atatürk'ün kurmuş olması)
    2 ...
  4. 3.
  5. allah'a inanmak la laiklik sisteminin alakası nedir? inanç var diye devlet işlerimi yapılmıyor? başka hangi ülke acaba böyle şapşalca işe kalkışıyordur, papa adamın g.tünü keser dimi ? diyelim kaldırıldı diyanet işleri benim beynimde olan inancı kim kaldırcak ?
    2 ...
  6. 4.
  7. ibibik tarikatler-cemaatler dini eğitim kisvesi altında beyin yıkayamasın, milleti birbirine karşı dolduramasın diye kurulmuş bir kurum diyanet işleri.

    ki diyanet işleri aslında, sadece müslümanlara değil, tüm dinlere beşik olmuş coğrafyamızda yaşamalarını bekleyebileceğimiz diğer dinlere mensup vatandaşlarımıza hizmet versin-hizmetleri kontrol etsin, dengeyi sağlasın diye vardı, bir zamanlar...

    adam olabilseydik, hakikaten, ya kardeşim ne işi var devletin dini taraklarda falan diyebilirdik ama adam değiliz ki! manyaklaşmış tarikatlerimiz var ve varolmaya devam edecekler. kanunen dizginlenmeleri için; bir diyanet var.

    geçenlerde ösym'den biri kabaca, ya bıraksın devlet dini eğitimi, tarikatler falan ne güne var, cümlesini kurabilme dingilliğinde bulundu. buyrun, istediğiniz yerden yakın.

    ösym ile ilgili bir entari içün bir tık;
    (bkz: #5570340)
    1 ...
  8. 5.
  9. din işleri bakanlıgı degil de başkanlığı olması tamamen laiklikten.
    0 ...
  10. 6.
  11. laik bir ülkenin gerekliliklerinden biridir. bu, devletin dine de imana da, sağlığa ya da eğitime olduğu gibi eşit mesafeden baktığına delalet eder. *
    0 ...
  12. 7.
  13. devletteki "inanılmaz mantık hatası" gibi dursa da, elbette bir sebebi olan durumdur.

    otoriter bir devlette bir şeyleri kontrol altında ve istismar edilmeden tutmak istiyorsanız, onu resmileştirirsiniz. Kuruluş amacını oturup araştırmak lazım ama mantıken düşününce, dinin kötüye kullanımını engellemek için olması mecburi bir çelişkidir.

    ha, işlevini ne kadar yerine getiriyor, o ayrı..
    1 ...
  14. 8.
  15. türkiye için gerekli fakat eksik olan kurum. diyanet işleri başkanlığı gerçekte din ile devlet işlerinin ayrılmasının, dinin siyasetten uzaklaşmasını sağlayan bir kurumdu. en azından türkiye'yi uzunca bir süre tekkelerin, tarikatların elinden kurtardı. fakat bunun yanında tek bir mezhepe hizmet etmesi ise demokresiye, eşitlik ilkesine aykırıydı. diyanet türkiyede ki alevi vatandaşları hiç ama hiç umursamadı. günümüzde ise diyanetin pek işlevi kalmamıştır. herkes fethullah gülen gibi isimlerin dini döylemlerini diyanetten çok daha fazla takar olmuştur.
    1 ...
  16. 9.
  17. laik bir ülkede din işleri bakanlığı olamayacağından normal durum.
    1 ...
  18. 10.
  19. kendini laik kabul ederek çok fena yanılan devlettir.
    1 ...
© 2025 uludağ sözlük