halk dilinde bayanlarına "hemşireaanım" erkeklerine ise "hocam" şeklinde hitap edilen, 4 yıl meslek lisesi + 2 yıl yuksekokul egitimi sonrası edindiğim, sabah aksam gaita*, idrar, kan * üzerinde tetkik çalışmakla yukumlu oldugum meslegim.
(bkz: laboratuvar teknisyenliği)
(bkz: laboratuvarteknikerliği)
fotoğrafçılık dışında yaklaşık 6 yıldır yapmış olduğum ve hiç sevmediğim meslek türüdür. kimyasal kokuları ile yaşamaya alışmaya çalışmak gibi bir zorluğu vardır. başkasına keskin gelen kokular size vız gelir. örn: hcl, kostik, zart - zurt.
ayrıca: ilerleyen senelerde meslek hastalıklarına yakalanma gibi bir tehlikesi bulunmaktadır.
manuel işleri azalıp genelde makinelerle iş yapılmaya başlandığından dolayı atanmak için çook çaba harcanması gereken meslektir.
(bkz: ben yandım siz yanmayın)
sırf kpss deki az alımlar yüzünden iki yıllık yüksek okuldan sonra dikey geçişle hemşireliğe geçenlerde yok değildir.
(bkz: sağlıkçılar hemen atanır)
tezini çürütmeye aday meslek.
Enstrümantal analiz, Biyoteknoloji çevre Bilimleri Laboratuvarı, Sağlık Bilimleri Laboratuvarı, Gıda ve Tarım Bilimleri Laboratuvarı, Malzeme ve Üretim Bilimleri Laboratuvarı, Enerji Bilimleri Laboratuvarı gibi çeşitli laboratuvarlarda çalışan sağlık meslek lisesi veya tarım meslek lisesi laborant bölümünden mezun olan kişilerdir zevkli bir iştir. gıda tarım ve hayvancılık bakanlığında çalışırsan akşama kadar oturursun.
Laborant, sağlık kurumları bünyesindeki çeşitli laboratuvarlarda hastanın durumu ile ilgili olarak, hekimin gerekli gördüğü tıbbi analizleri yapan teknik elemandır.