rusya dünyanın en geniş topraklarına iye olduğundan ordu sürekli geri çekilebilir ve çekildiği bölgelerde ikmâl ve yeni asker bulabilir. oysa saldırgan ordu için böyle bir durum olanaksızdır. rusya'nın içlerine binlerce kilometre girerseniz ikmâl falan yalan olur. tabiî bu yolculuk başlangıcında mevsim yaz bile olsa yolculuk bitmeden mevsim kışa dönecek, askerleriniz soğuktan donacaklardır.
haaa, diyelimki st petersburg, moskova gibi rusya'nın en geniş topraklarını aldınız ama sonrası gene yok. ruslar durumun değişeceğini ve bu değişikliğin üstünlüğü kendilerine geçireceğini bildiklerinden bırakıp giderler. birkaç ay sibirya'da güç toplar, yeni silâhlar yapar (rusya'nın demir, çelik ve yakıt gereksinimi sibirya'dan karşılanmaktadır), bir gece ansızın gelir ve tankların, topların namlularını götünüze sokarlar.
bu nedenledir ki rusya'yı tek cepheden girerek kimse yenemez. ancak birbirinden bağımsız iki-üç ayrı cepheden dalarsanız bir sonuç alabilirsiniz. bunun için en uygun yerlerse batı cephesi, doğu cephesi ve güney cephesidir. tabiî bu cephelerin her birinde rus ordusunu yenebilecek kadar güçlü ordular bulundurmanız gerekmektedir. o da anasının dinidir. ruslar son çare nükleer füzeleri salarlar üzerinize, hatta çok zorunda kalırlarsa kendi topraklarına o olur.
kışın rusyayla savaşmak, göt ister. ammavelakin, napolyon bonapart, o göte sahiptir, sahip olmuştur, olmaya devam edecektir. peki neden?
napolyon, fransız devrimi sonrası kendini imparator ilan eden, ve ettikten sonra kimsenin de gıkını çıkartamadığı şahs-ı muhtarem, bir rusya seferinde, bir kalede konuşlanmıştır. ancak haberciler, rus ordusunun çok afedersiniz ama, çok taşşaklı bir şekilde geldiği haberini yetiştirmiştir napolyon'a. şahs-ı muhtarem, kale kuşatmasını kaybedeceğini bildiği için, küçük bir çakallığa başvurmuştur. kalede ki bütün yiyecek stoklarını ordusuna yüklemiş, kale etrafındaki bütün tarım alanlarını talan etmiştir. rus ordusu başarıyla kaleyi ele geçirmiş, ve zafer nâraları atarken, bütün ambarların boş olduğunun farkına varırlar. ve rus ordusunun büyük bir çoğunluğu, yiyecek stoğunun olmamasından ölür.
ruslarla savaşmak göt ister. ama eğer o götünüz varsa, bunu başarmak hiç de zor değildir. düşünün ki nazi almanyası, birden çok kolda savaşırken, hatta başka kıtada bile savaş verirken - o zamanın adıyla leniningrad'a kadar yürümüştür - blitzkreig ile. he, sonuçta kaybetti mi, evet kaybetti. beş koldan seviştiği için kaybetti. ama rusya ile savaşmak sıkıntı değildir kısacası. iyi bir göt, yeterli miktarda erzak ve azim ister sadece.
general kışa mağlup olmakla sonuçlanacaktır. rusya ordusu tarih boyunca kendisine yapılan taarruzlara hep savunmada kalarak karşılık vermiş ve başarılı olmuş. zorlu coğrafyası savunulması kolay bir bölge oluşturmakta çünkü.
amerika ve çin in aynı anda saldırması sonucu bir ihtimal kazanılabilecek savaştır. tek başına ikisi içinde imkansız gibi bir şey. zaten çin in rusya ya saldırması da bir o kadar imkansız. amerika üzgünüm kanka tek kaldın.
rusya topraklarına girdiğimiz taktirde rusya'nın tek bir mermi bile harcamadan kazanacağı savaştır. nedeni ise rus kızları bizim aklı şeyinde olan abazan milletimizi saniyede kandırır ve esir alırlar. *
hitlerin yaptığı hatadır. aslında o kış o kadar sert geçmeseydi yine bir ihtimal kazanırdı almanlar ama ruslar çok şanslıydı. bilinenin aksine ruslar dişi diş bir savaş vermemiştir. hava soğuktu amk.