kızım sana giysi alayım mı çeyiz alayım mı vs. dedikten sonra sıra mondiye gelince yaratıcı bir şey söyleneceğini sanıp akabinde dumur olan ebleh kişisinin duyduğudur. hatta bu ebleh kişisi belki kız onun ardından güzel bir şey söyler diye heveslenir fakat yine dumur olur. (bkz: isterim babacım isterim)
reklama henüz rastlamadım ama zaten zamanında bile çok ünlü olamamış, bugün hiç bir yerde duymadığımız bir şarkıyla reklam yapmak ne kadar mantıklı olabilir ki. özellikle 90'ların ortalarında doğanlar hiçbir şey anlamayacaklardır bu reklamdan sanırım.
edit: reklamı şimdi gördüm ve hemen bir ekleme yapayım dedim. meğer o şarkıyla uzaktan yakından alakası yokmuş. daha da berbat yahu.
yaratıcılıkta son noktadır, türk reklam sektörünün müthiş zeki insanları tarafından bizlere sunulmuş, harika işlerden biridir, tebrik ediyoruz, o mondiyi yakmazsam adam değilim, durun siz.
bu reklamı yazan insan yazmış tüm yaratıcılıgını kullanmış hadi neyse de o reklamı kabul edipte yayınlanmasını onaylayan patronun da mı aklı yokmuş acaba diye düşünürken ışık hızıyla kanalı degiştirmeme neden olan dünyanın en kötü reklamları arasına girebilecek güzel bir firmanın kötü bir reklamı.
buradan mondiye şöyle seslenmek istiyorum
mondi sana akıl vereyim mi ?
mondi sana fikir vereyim mi ?
mondi reklam yaratıcıları kuruluna başkan olayım mı ?
reklamı yapanlar reklamın iyisi kötüsü olmaz felsefesiyle hareket etmişlerdir. artık mondi yazısı görülen yerlerde bu iğrenç reklam akıllara gelecektir.
aziz yıldırım: kızım sana mondi alayım mı?
(varsa) kızı: şu bir zamanlar galatasaray da oynayan mı? futbolu bırakmadı mı o ya? boşver sen bana palop u al.
+ kızım sana çeyiz alayım mı?
- istemem babacım istemem.
+ kızım sana giysi alayım mı?
- istemem babacım istemem.
+ ... bi siktir git lan senle mi uğraşacam. bi bok istediğin yok.
- ama baba mondi ?
+ hadi lan ordan. ne mondi'si, kır dizini, otur evdeki tahta mobilyalarda...
hedef kitlesinin benden uzak allah'a yakın olmasını dilediğim reklam.
hani reklam dediğimiz şeyin de kendi içinde bir yaratıcılığı, ortalama bir zeka düzeyi vardır. ki, film izlemekten, kitap okumaktan, yazmaktan hatta konuşmaktan çok televizyon yani reklam izleyen bir toplum olduğumuz gerçeği baz alınırsa, çıtası yüksek olması gerekmez mi bu reklam olayının. elbette ki demiyorum, kanepe reklamları için einstein'dan esinlenme fikirler olsun ama, algıları bu kadar aza alıştırmak da hayra alamet değil kanaatimce.
ayrıca bu reklamdaki illet kız modelini de bütün şirretliğimle kınıyorum, o ne be öyle, istimiiim babacım istimiiiim. aman haminne, al mondini otur, çeyiz hazırla bebeğim.
hakikaten mondi yetkililerinin amacı nedir,ve ciddi ciddi para verdiler mi bu reklam için yoksa yoğun iş stresinden dolayı biraz eğlenmek mi istediler?