saat 21: 30 civarında kızılay- karanfil ve etrafına bir sürü stantı kuran kişilerdir bunlar.
gerekli gereksiz bir sürü nesneye ulaşabilir kişi buradan, gezmesi keyiflidir ıvır zıvırlar arasında.
hediyelik eşya yönünden zengin olduğunu dile getirmemek de yanlış olacaktır.
1 hafta öncesine kadar çankaya belediyesi çalışanları tarafından kızılcık sopaları joplar, demir sopalarla dövülmüş emekçilerdir. evine 20 lira götürebilme çabasında iken birileri, birileride sokakta rahat yürüyememenin sıkıntısından şikayetçi. arada tezgahtan kafayı kaldırıp emekçiye bakmak lazım. çankaya belediyesinin çankayadanda siktirip gideceğinin resmidir.
kızılay tezgahları da denir.kızılayın türlü sokaklarına geceleri renk katan esnaflarımızın mekanlarıdır.zaten dar olan kızılay sokaklarını iyice daraltırlar,birşey satın almasanızda gezmesi eglencelidir.ayrıca bu saatlerde nohut pilavcılara,midye dolmacılara çokça rastlamak mümkündür.
her yerde bulunamayacak fiyat ve ürün çeşitliliğine sahip, çoğu el emeği ürünü olan, rengarenk, desen desen ıvır zıvırların satıldığı, zaman zaman sokak müzisyenleri ile hareketlenen tezgahlardır. ankarayı sevme sebeplerinden sayılabilir.
satıcıların kimisi üniversite öğrencisidir, kiminin başka biryerde dükkanı vardır, kimi üç kuruş kazanmak adına yaz kış demeden soğuk betona tezgah açar, kimi işin eğlencesindenir bırakır tezgahını komşuya gidip geyik yapar, el sanatları yönünden zenginleşmiştir son yıllarda, selanik vardır fikren benzer satıcılardan oluşur, karanfil vardır daha ziyade pazarcılardan oluşur, iyidir güzeldir hoştur. bir de bir zamanlar darbuka klarnet keman arap şükrü kıvamında müzisyen arkadaşlar vardı şapkayı açtıklarında ağbi öğrenciyiz dediğimzde "allah zihin açıklığı versin kardeşim" deyip hepimizin gönlünü fethetmişlerdi. dilerim hep o amatör hava hakim kalır akşamları kızılay sokaklarında.