bu yüzden " ermeni kasabı " olarak tanıtılır .
işin komiği ittihatçılar da , 2. abdülhamide " ermeni
vatandaşlarımızı kürt cellatlarına kestiren kızıl
sultan diye hitab ediyorlardı .
ermeni tehcirinin emrini veren olmadığı halde bu isim ile anılması haksızlıktır. kaldı ki ortada ermeni katliamı falan da yoktur. mustafa kemal gibi bu ülkenin burada bulunmasını sağlayan, ingilterenin başına ira belasını saran, rusyanın kuzeydoğu anadoluda istihbari nüfuzunu azaltan, türk tarihinin sayısız liderlerinden biridir.
Ermeniler ve Fransızlar tarafından verilen lakaptır Abdülhamit'e. Kızıl sultan'a karşıyım ama ulu hakan da demem. Tamam dindar iyi bir insandı ama siyaseten bir ululuğu falan yoktur.
ermenilerin sultan hamid'e taktığı lakaptır. bugün ermeni torunları ve maalesef ecdadı, tarihi hakkında bir sikim bilmeyen cahil, aptal, bilgisiz, özenti bazı türk gençleri tarafından da kullanılır aşağılama maksadı ile. sorsan sultan hamid kimdir, necidir, kendisinin ve iktidarının tarihteki önemi ve yeri nedir bilmez ama daha kim tarafından ve hangi amaçla ortaya sürüldüğünü bile bilmediği bu lakabı bkz. içinde ikinci abdülhamid başlığı altına yazar.
amaçlarına ulaşamayan siyonistlerin başlattığı kara propagandanın ürünü lakaptır.
ne yazık ki bazı kendini bilmezler siyonist emellere alet olup, ecdadı hakkında bilmeden, okumadan, araştırma yapmadan sırf kendi hevaları neticesinde bu kelimeyi kullanırlar.
abdülhamid han'a iftira atmak için yurtdışında yaşayan ittihatçilerin attığı ifrira.
Önce oku öğren bakalım 33 yılda kaç idamı var ki utanmdan kızıl sultan diyorsun insan özeti. sürdüğü adamlara bile kendi cebinden maaş bağlayan bir padişah'a attığın iftira gelir ahirette dolanır yakana.
edit: genelde bilgi içerikli entry girmeyi prensip edinmiş biri olarak, ilk defa subjektif bir yargı ekleyip de, diğer satırlarından bilgi sahibi oldum. Bunun nihayetinde de, sözlüğün mü entellektüel seviyesi artıyor, ben mi cahilleşiyorum çelişkisini de yaşamış bulundum efendim.
bir de toplumların, belki de sadece bize özgü olmak üzere, siyasi yöneticilere bakışı ve gündeminin bir devlet değişmesine rağmen değişmediğini de görmüş bulundum.