Genellikle masabaşı ve ikna kabiliyeti yüksek olan mesleklerdir.Doktor, savcı, avukat, öğretmenlik gibi meslekler kendilerine yakışır.
Kadın ve erkek her konuda eşit değildir. Haklar konusunda geçerlidir bu kural yaratıcı allah yada belirli bi kesime göre tanrı erkeği ağır ve yorucu işleri yaparken zorlanmaması ve yorulmaması için güçlü ve buna uyum sağlayabilmesi için yaratmıştır.Kadını ise el becerileri ve kişisel zevklerini yansıtabilmesi yemek ve benzeri ev işlerini yapabilmesi için esnek hızlı ve pratik olarak yaratmıştır.iki cinsiyette kendisi için yaratılan ortama kısa sürede alışabilirler.Fakat bir kadın ağır sanayi olan iş kolunda çalışması ve bu alana uyum sağlaması uzun sürer veya en basit haliyle bir erkeğin kadın kadar rahat ve tam anlamıyla ev temizlemesi uzun süren tekrarlar sonucunda gerçekleşir.Bu durumda iki tarafta birbirine bi üstünlük sağlayamaz.
Konusu açılmışken genelde kadınlara yapılan şiddet söz konusudur. Fakat ülkemizde erkeğe uygulanan şiddet ise % 64 civarıdır.Bunlar fiziksel temas olmasa bile zihinsel olarak kişiye daha fazl zarar vermektedir.iş bulmak, evlenmek, masrafların üstesinden gelebilmek, aileyi yeterli düzeyde bakabilmek, eşi ve çocukların isteklerini karşılayabilmek gibidir.Birde askerlik fonksiyonu vardır kişiyi hem fiziksel ve zihinsel olmak üzere yorar ve yıpratır.Buna bağlı olarak bireyde sinirsel bozukluklar meydana gelir.
Edit:22 nolu entrye dikkatli bakıldığında bu imkansızdır.Bi kadının marangozda ağır kalasları taşıması biçmesine konuşarak bakıldığında kolay geliyor fakat bu eylemde hep zordur. Kas yapılarından dolayı kadınların ağır sektörlerde erkekler gibi (altını çiziyorum) aktif olarak hizmet vermesi imkansıza yakındır.