kızartılacak nesnelerin ki bu genelde patatestir, yıkandıktan sonra suyunun giderilmemesinden kaynaklanır. Kızgın yaga damlayan su yagın sıcramasına sebep olur. Sonrada niye yandım diye debelenip durulur. *
çeşitli varyasyonları vardır:
ele sıcraması sonucu acı cıglıklar atılabilir
ya da
eve davet edilen arkadaş kızartma yapmak ister. kızgın yag tenceresinin üzerine zekice bir düşünce ile gazete kapatır. kızartma yaparken yağ sıcrar ve evde yangın cıkar.
(bkz: yangın var)
aymar sıvı yağ kullanıyorsanız korkmamanız gereken hadisedir. nitekim aymar yaratığıdır o sıçrayan, eski dosttur, ısırmaz. tüketicilerin beslenme alışkanlıkları hakkında araştırma yapıyor olabilir, yardımcı olunmalıdır.
6 saat önce patates kızartması yaparken olan olay. sağ gözüme sıçradı lanet şey. arada bir dursa da şu an çılgın atarcasına sağ gözüm yaşarmakta. damla damla ağlıyo lan sağ tarafım.
konunun uzmanı, bir fikri olan varsa bana bi akıl versin, çok önemli bir şey yoktur değil mi?
asla içi kızgın yağ dolu eşşek kadar tavanın ayağa düşmesi kadar acı vermez. yaşayan bilir dostlar, kocaman bir alev topuna düşmüş gibi olur insan. offfff yine aklıma geldi.
çözüm odaklı olmalıydım. bu doğrultuda hareket ediyorum. kızartma yaparken kızgın yağın çevreye sıçramasından pratik bir yolla kendinizi koruyabilirsiniz arkadaşlar !!!
yağı kızdırmadan önce tavanın içerisine bir miktar tuz atarsanız , yağınız sıçramayacağı için güvenle kızartma yapabilirsiniz. tuzun burdaki fonksiyonu yağın içerisindeki sıçramaya sebep olan nemi almasıdır.