Eğer bunu canı gönülden ve karşılık beklemeden yapıyorsa madalya takılması gereken erkektir. Lakin ayrıldıktan sonra arkadaşlarına amuğa goyumm yaa kol gibi hesap ödedim lan üstelikte bi kerecik bile öpemedim diye hayıflanacaksa alsında da parasını kendi harcasın.
Tam bir kıroluk örneğidir. bayanın ödemesine izin verilmezse bayan bunu erkeğin; parasıyla hava attığını düşünebilir. ileriye doğru da sen beni paranla almaya mı çalışıyorsun diye bir tepki gelebilir.2 defa erkek ödüyorsa 1 defa da bayanın ödemesine izin verilmelidir.
kişiye göre değişebilen durum. şahsen taraftar değilim,
ne kadar maaş alırsa alsın yediğimi ödetmekten hiş hoşlanmıyorum aşırı rahatsız oluyorum, ancak param yoksa söylerim param varken ödeşiriz.
neyse bizimkisi artık yarış haline dönüştü bu durum
birinde siz lavabodayken öder. diğerinde hesap masaya gelmek üzereyken masanın üzerindeki cüzdanını kaparsınız ödetmemek için o da sizin çantanızı kucağına alır garsonda dikilir sizi izler pes edersiniz bir dahakinde sen ödersin der. bir diğerinde yemek yemek için ellerinizi yıkamaya kalkarsınız, yemek bittiğinde öğrenirsiniz ki çoktan ödemiş. bir başkasında kasada kavga edersiniz artık gitmeden ödemeyi düşünüyorum. * her ne kadar kızsam da hoşuma gitmiyor değil hani. * tabii ki bu durum kızlar yiyin için ödemeyin durumu değil. o size hesap ödetmiyorsa sizde ona güzellik yapabilirsiniz. bahsettiğim hediye almak değil, şöyle ki mesela ben işyerine devasa büyüklükte kek buketi gönderdim. böylelikle iki tarafında içi rahat olur. evet.
eğer tanışmanın ilk hesabı ise erkeğin kıza ödetmemesi normaldir. ilerleyen günlerde hatta aylarda her hesap ödemeye geldiğinde kız tuvalete gidiyorsa büyük bir problem vardır ortada.
eğer eşitlikten her daim bahsediyorsak o vakit eşitlik her yerde olmalı.
Kıza kendini kötü hissettiren erkektir.
Parası olmayan kız zaten ödemeyi teklif etmez. Varsa ve teklif ediyorsa da lütfen artizlik yapmayın.
Ha bunun istisnası vardır. Kız okuyodur erkek çalışıyodur. Bu durumda kıza hesap ödetmeyebilir. Çünkü ailesinden para alan bir öğrenciyle parasını kendisi kazanan ve özgürce harcama hakkı olan insanın arasındaki fark dağlar kadardır.
aklıma hep bir emrah serbes kitabı olan erken kaybedenlerde 'benim bulunduğum masada kızlar hesap ödemez' gibi bir laf geçiyordu o geliyor. olayın absürd yanıysa bunu söyleyen kişinin 14 yaşında olmasıydı..
kızı ezmemek ve mahçup bırakmamak şartıyla yapılacak eylemdir.
işi görgüsüzlüğe taşıyıp,hava atma amaçlı şekil yapan denyolar da hesabı ödese ne olur ödemese ne olur,hesapları bozuktur zaten.
ben mesela hesabı ödediğimde kızın mahçup hissetmesini kesinlikle istemem. bunun için diyelim ki yemekle sinemanın parasını ödemişsem. tam o bakışma anında konuşmasına izin vermeden "bakma öyle, mısırları sen ödersin." derim.
böyle incelikleri bilmedikten sonra istediğin kadar hesap öde. kadının kendini kötü hissettikten sonra ne anlamı var?
kız hesap ödemez diye bir kaide mi vardır. sonuçta aile erkeğede tek kişilik harcanım veriyor kızada. sinemada erkek yemekte kız ödeyiversin arkadaş. hep erkek erkek nereye. parasız kaldı herif.