hayatın sona ereceğine inanılan günün adıdır. kök kelimesi kıyamdır. bir inanışa göre de ayağa kalkışı, uyanışı, bilinçlenmeyi ifade eder. kıyamet; insanların bilinçlenmesini, bilgi sahibi olmasını, dolayısı ile kandırılamayacaklarını, yalanın tamamen sona ereceği yeni zaman dilimini sembolize eder. bu açıdan da bakılacak olursa evet gerçekten kıyamettir.
dünya yaklaşık 4.5 milyar yaşında. aşağı yukarı 1642500000000 gündür sürekli dönüyor. müneccim boku filan yemedim ama sanırım dünyanın sonunu biz göreceğiz.
uzun vadeli planlar yapmayın, kıyamet yakındır kopacak.
olması arzulanan, insan ürünü kehanet. kehanetlerden daha tehlikeli, çünkü bunun olması için götünü yırtan çoğunluğa hakim müslüman, hristiyanlar var. bunların elinde nükleer güç var.
insanlar yok olup gitse bundan yüksek ihtimalle müslüman ya da hristiyanlardan başkası sorumlu olmayacak. ama dinsiz, seküler ülkelerin bunların saçma salak planlarına çomak sokup alt edeceğine eminim.
sanılanın aksine yok oluş değil yeniden ayağa kalkıştır(kaldırılış).
bizim kıyamet olarak bahsettiğimiz o olaya kitabullah "son saat" der. bu şekilde bahseder. allah o saatin dehşetinden bizleri muaf tutsun, en az etkilenenlerden eylesin.
amin.
Bugün olan elektrik kesintisi nedeniyle bencil geri zekalı fok balık gibi konuşan kızların "kıyamet geliyoooor" diye tepki vermeleri ardından asla inanmayacagim sey.
güzel bir şeydir. bu varlık düzlemi icerisinde gormeyi kaniksadigimiz bircok anormalligin sonu demektir. muslumanlar icin rahat bir hayatin baslangicidir insallah.
allah,azrail'e kimler kaldı diye sorar. azrail, "sen,ben,cebrail,mikail ve israfil kaldı" der. allah " sen ve ben dışındakiler de yok olsun!" buyurur. böylece üç melek yok olur. allah "peki şimdi kim kaldı" diye sorar. azrail " sen ve ben kaldık ey alemlerin rabbi" der. allah " o zaman sen de yok ol. sen bu görev için yaratıldın ve görevin bitti." der. böylece azrail de yok olur. allah , tek bakidir.
onu da yapsan olmaz, bunu da yapsan olmaz
hergün çabalarsın ama uğraşmaya değmez
adalet mi kalmış dünyada be kardeş?
onu da yapsan olmaz bunu da yapsan olmaz
ifade özgürlüğü özgürlük ifadesi
açlıktan ölüyorlar oğlum yok mu bi çaresi
onu da yapsan olmaz bunu da yapsan olmaz
evrim teorisi mi yoksa devrim mi kardeş?
fırsat eşekliği eşeklerin fırsatı
dalaylamaya sorsak ya neymiş bunun fıtratı?
onu da yapsan olmaz bunu da yapsan olmaz
cenneti bilmem ama cehennem buradır kardeş
en büyük alamet insana ihanet
dünya dönüyor paran varsa şayet
aynı nefret hep aynı vahşet
nereden kopuyorsa kopsun kıyamet
ooo ooo olmadı ya olmadı yarabbim
ooo ooo e kopmadı ya kopmadı yarabbim
şu kıyamet.
onu da yapsan olmaz bunu da yapsan olmaz
mazlum piramidinin tavanına yine yetmez
cehalet mi dersin bilmem ne ekersin
ama onu da yapsan olmaz bunu da yapsan olmaz
kuzuların sessizliği sessizliğin kuzuları
meelemekten aciz mi bu ovanın koyunları
onu da yapsan olmaz bunu da yapsan olmaz
pavlov’un köpekleri bile havlıyor akşamları…
auuuuuuuuu
en büyük alamet insana ihanet
dünya dönüyor paran varsa şayet
aynı nefret hep aynı vahşet
nereden kopacaksa kopsun kıyamet
ooo ooo e olmadı ya olmadı yarabbim
ooo ooo e kopmadı ya kopmadı yarabbim
şu kıyamet…
sozlerine sahip olan bir dinlemesi soylemesi sozleri bestesi insana haz veren bir parcadir .
ilk olarak gılgamış destanında görülen tanımlama. o zamanlar farklı jeolojik katmanların farklı kıyamet dönemlerine işaret ettiğine inanılıyordu. türkiye'de gordion ve lasco'da bulunan kaya tabletlerinde "susa kralı'na söyle, bu onun ülkesinin 6. kıyameti olacak" ifadesi yer alır. bu da mö. 4. binden itibaren belirgin bir kıyamet tarihçiliğinin geliştiğine işaret eder.
insanın fikir üretme kabiliyetini kaybetmesi, eylemlerin tamamen var olanın çeşitli kombinasyonlarının tekrarı haline gelmesi ve buna bağlı yok oluş hareketidir.
delili, alameti biz insanlara bildirilmemesine rağmen ısrarla sorup soruşturduğumuz ve kaçınılmaz sonuç olarak kendimizin uydurup yine kendimizin inandığı son, kainatın yok olması.
hac suresinde rab, kıyamet gününü çok açık ve anlaşılır bir şekilde açıklamış. alameti değil insanı bekleyen acı sonu açıklamış. buna göre insan düşünmeli. vakti belli olmayan bu elim son için ne yaptım, ne yapıyorum, ne yapmalıyım diye.
peygamber efendimize sahabeler kıyamet ile alakalı çokça soru yöneltiyorlardı. lakin sorular sürekli alametine yönelikti. soruların artması üzerine peygamber efendimiz aleyhisselatu vesselam noktayı "kişinin ölümü kendi kıyametidir" diyerek herkesin kendi kıyametiyle(ölümüyle-ölümüne kadar olan süreçle) haşır neşir olmasını buna kafa yormasını, ahirette allah'a karşı yüzsüz olmamak için hayatını buna göre idame etmesi gerektiğini işaret etti.