sahura kadar uyumayıp Sözlükte takılmak, sabah geç uyanmak ve uyandıktan sonra iftara kadar Sözlükte vakit öldürmek, iftarı açmak ve yine aynı döngüye devam.
Genelde ikiz çocuklarda karşılaşılan, birisi ağladığında diğerinin de onu duyup ağlamasıdır. Birisini susturursunuz, tam diğerine geçersiniz o yine ağlamaya başlar ve bu döngü böyle devam eder.
sabit bir çark; öyleki hep aynı dönüşleri artık hiç dönmüyormuş, hiç geçmiyormuş hissi yaratmakta...
kırıksız bir çizgi eğri büğrüsü olmayan sıradan bir hayat bu dedikleri...
aynı plak,bozulmadan takılmadan...bozulsaydı keşke denilen, böylesi cansıkıcı bir kısırdöngü çünkü...
sözlükte entry kasarken kasıntıdan ölüp öbür dünyaya gitmek, sırat köprüsünden atlayıp cehenneme inmek, sonra cehennemde esen lodosla zehirlenmek, en sonunda ise sözlüğe entry kasmaktır.
einstein, podolsky ve rosen'in kuantum mekaniğini yadsımak için yaptıkları ve kuantum mekaniğinin bu işin içinden alnının akıyla çıktığı bir deneydir.
deneyde, kuantum mekaniğinin einsteinin görelilik teorisine aykırı olduğu tezi vardır. aynı noktadan farklı yönlere hareket eden iki elektron spini birbirinden uzaklaştıkça (birisi sağa döndükçe diğeri onu dengelemek için sola dönmektedir.) aralarındaki bağlantı sönmemektedir. deneyde 11 km uzaklaştırılmışlardır ama herhangi bir yavaşlama bulunmamıştır. bunu evrenin bir yerine örneğin andromeda galaksisine, diğerini de herkül yıldızküresine gönderirsen dahi herhangi bir değişiklik olmayacağı teoride vardı. einstein ise bu olayın göreliliğe aykırı olduğunu aralarındaki bilginin ışık hızından daha hızlı ulaşamayacağını söylediler.
kuantum kuramcıları ise göreliliğin yadsınmadığını ve iki spin arasındaki mesafenin farketmeyeceği, birbirini dengeleyeceği ve big bang'den bu yana herşeyin birbiri ile dolaşıklılık (bkz: entanglement) içinde olduğunu ve bunun görelilik ilkesini inkar etmediğini savunmuşlardır.
geyik
ne geyiği?
ren geyiği
ne reni?
el freni
ne eli?
hanım eli
ne hanımı?
ev hanımı
ne evi?
dağ evi
ne dağı?
ağrı dağı
ne ağrısı?
baş ağrısı
ne başı?
kuş başı
ne kuşu?
muhabbet kuşu
ne muhabbeti?
geyik muhabbeti
ne geyiği?
ren geyiği
yapılan hatalardan ders almama halidir. hatalar tekrarladıkça aynı şeyler yaşanmaya devam eder. aynı şeyler yaşanır, aynı hatalar tekrarlanmış olur... ders alana kadar sürer bu kısır döngü.