üniversitelerde okurken aynı zamanda hem harçlık kazanıp hem de derslerden kalan zamanını değerlendiren öğrencilerdir,fakat ücret genellikle çok düşüktür.
kanunen Haftada 15 saat/ayda 60 saatten fazla çalışamazlar. Asgari ücretin 1/3 ü kadar ücret alırlar.
Harçların kaldırılması nedeniyle yeni egitim öğretim yılında durumları belli olmamıştır.
ogrenciler icin cok iyi bir uygulamadir. haftada 15 saat calisma kaydiyla asgari ucretin 4te 1i kadar maas verilir. agir isler yaptirilmaz. mesela kutuphanecilik icin konusalim; kitap verimi-iade alimiyla ilgilenirsin. haftada bir raf duzenleme isi olur ki en yorucusu budur. yeni kitaplar gelincede onlarli sisteme ekleme isi vardir birde.
ders aralarinda cok bosluklari olan universite ogrencilerine tavsiye edilir.
içerisinde bulunduğum öğrenciler grubudur. haftada mesai saatleri içinde >15 saat boşluğu olan öğrenciler başvurabilir, çalışabilir. Brüt asgari ücretin 4te 1i üzerinden maaşınız ödenir. Sebebi de asgari ücretin haftalık 45 saat üzerinden hesaplanmasıdır, siz ise 15 saat çalışırsınız. Yani aldığınız ücret asgari ücrete denktir. Genelde evrak işleri, çay işleri veya diğer kolay işleri yaparsınız. Mühendislik fakültesi öğrencileri ise genelde teknik birimlerde görev alırlar, bilgisayar bakımları, elektronik bakımları gibi işlerle çalıştırılırlar. Hiç yoktan iyidir, devlet kurumu olduğu için maaşınız gününde yatar, dışarıda asgari ücret için adeta süper yetenek arayan ahmak işverenlerle uğraşmak yerine burada asgari ücrete denk maaşa çalışabilirsiniz.