bazı faşist zihniyetlerin aşamalı bi şekilde kürt milletini aşağılık göstermek için başlattığı psikolojik yıpratmaların en bilinen olanı. 80 öncesine kadar uzanır ilk başlangıç zamanı
özel hayatımda tercih ettiğim erkek tipi. nerde var kodoman kıro giderim bulurum. amele müteahhitler de favorilerimdir.
demet akalın dinlemem, kendi kendime yetebilen, facebook statusunu günde 7 kere güncellemeyen kendi halinde bi insanım. ama bu da benim zaafım.
bazı çok 'elit' kesimlerin, toplumun ezilmiş, sosyo-ekonomik düzeyi düşük, muhtemelen göç etmiş ve adaptasyon problemi yaşayan kesimini aşağılamak için kullandığı terim.
ayrıca, kürtçe oğul anlamına gelmektedir.
şahsi olarak; asla kullanmadığım, ve kullanılmasını da hoş karşılamadığım bir kelimedir aynı zamanda. kullanırsam da oğul anlamına gelecek şekilde kullanırım.
toplumumuzun her yanında bulunan, gereksiz ama çok fazla gerekli görünmeye çalışan, ve mutlaka her alanda kendini belli etmeye endekslemiş insan modelidir.
ben de bilekliğime ayazcan yazdırmak, masmavi pantolon üstüne pembe tişört altına da kahverengi sivri burunlar çekmek istiyorum ve de fonda da bangır bangır yabancı müzik olsun istiyorum ama olmayınca olmuyor kıro olunmazmış anladım.
1- plajda saçı fönlü,makyajlı ve topuklu ayakkabılı olanlar.
2- o sene ne modaysa,tek tip robot gibi onu giyinenler.(tamam modaya uyunda kendinizdende birşeyler katın,yakışanı giyin)
3- sarı boyalı saçı olup dipleri bir karış görünenler.
4- aga,abi,oğlum gibi kelimeleri kullananlar,kaba konuşanlar.
5- platform topuklu ayakkabının en platformlusundan giyip fahişe gibi görünenler
6- turuncu fondotenle suratını macun gibi kaplayanlar
7- gündüz de gece makyajı yada gece giyilmesi gereken kıyafetle dışarıda gezenler
bu liste uzun kısacası yerine,zamanına göre davranıp-giyinmeyen, görgü kurallarından habersiz, erkek yada dişi herkes kırodur.