Doğrudur, eğer bugün afganistandakiler gibi giyinen görmüyorsan sebebi budur. Doğu toplumları sembollere takılır, şekilcidir. Doğu toplumlarında Zihniyet devrimini şekilciliği ve mistik sembolizmi yıkmadan yapamazsınız. Müslüman coğrafyada bugün en ilerici ülke türkiyeyse, bunun sebebi eski zihniyetin şekillerinin öncelikle yıkılmasıdır vesselam.
doğru değildir. burkayı kaldıran eller kırılsın. olaya dini bir zorunluluk veya uhrevi pencereden değil doğrundan doğruya toplumsal bakarsanız buranın kadının için en ideal giysi olduğunu görürsünüz.
toplum cinselliği kontrol altına almak için kadını baskılar ve örter, bu işlevi en iyi yerine getirecek giysi de burkadır. ayrıca cinselliği kontrol altına alamayan toplum aile kurumunu yok eder çünkü evlilik dışı ilişkilerin yaygınlaşması evlil olmakla evli olmamak arasındaki ayrımı belli bir süre sonra tamamen kaldırır. bu da zaten toplumun çöküşünün adıdır çünkü toplum büyük ailedir. aile toplumu var eden, hem insan üreten fabrika hem de eğitim veren birincil kurumdur. oradan bozuk çıkan mal iflah olmaz.
Kıyafet devrimi o dönemin Toplumuna laikliği özümsetmek ve onları eski değerlerini sembolize eden her şeyden soyutlamak adına yapılmış bir hamledir. Amacı Halk-sistem kopukluğunu gidermek ve halk ile sistem-sistem felsefesinin kaynaşma sürecini kısaltmaktır. Ve halkın yeni sistem ile uyumunu sağlamak her devrimin önemli bir parçası ve ilk gerekliliğidir. Hz. Muhammed'in mekke fethinden sonra putları yıktırması ve put yerine geçebilecek şeylere karşı dönemlik olarak normalden daha katı durması da bu gerekliliğe örnek olabilir. Dolayısıyla tartışılması gereken şey dönemlik strateji politikasından ibaret olan kıyafet devriminin doğruluğu değil direk olarak sistemin ve felsefesinin doğruluğu yanlışlığıdır.
Edit: kardeş ben Hz. Muhammed'in mekke fethinden sonra toplumu yeni düzene adapte etmek için kendisinden öncesinde hakim olan düzeni sembolize eden şeyleri yıkmasından ve toplumdan soyutlayana kadar dönemlik olarak daha katı davranmasından bahsediyorum, sen hz. Muhammed kimsenin kıyafetine karışmadı diyorsun. Verdiğim örnek direk olarak kıyafet değil, halkların yeni gelen sistem ve felsefesine uyum sağlamalarının, özümsemesinin kolaylaştırılması.
Hz. Muhammed'den örnek vermeden evvel güzelce araştırmanızı tavsiye ederim. O dönemde kimsenin kılık kıyafetine karışılmadı. Tabi oldukları dinin kıyafetlerini özgürce giyebildiler..
islâmi değerlere nefret gözlükleri ile bakan sistemin hayasızca gerçekleştirdiği oyunlarından biridir. insanların sokakta giyecekleri kendi elbiseleri hristiyanda olsalar, budistte olsalar.. karışmak insanlık dışı bir şeydir.. Allah'ın dahi dünyada dinlerini seçmekte ve yaşamakta özgür bıraktığı insanoğluna tanrıcılık oynayan insanların yaptığı eylemdir.. Daha sayardım ama kanun var..