Vücuttaki konumuna göre, değişik fonksiyonlar üstlenen yapı. kulak ve burunda, filtre edici; kaşta, terin göze inmesini önleyici; kirpikte, gözü koruyucu; saçta, darbe emici ve güneşten koruyucu; ekstremitelerde ve gövdede, genel olarak, cisimlerin ilk temasını ve hareketini tespit edici işlevler görür. ayrıca cinsel kıllanma, çocuğu ergenden, dişiyi erkekten ayırt edici özellikler taşır.
kafada çıkanına saç, yanakta çıkanına sakal, ince olanına tüy deniyor. vücudun diğer bölgelerinde çıkanına ise çıktığı bölgenin ismiyle hitap ediliyor, örnek : " göğüs kılı " .yaşınız ilerledikçe kafanızdakiler dökülüyor ama vücudunuzdakiler artmaya başlıyor, bu durumu bilimsel olarak açıklayacak bilim adamına nobel verilmelidir bence.
ayrıca götte çıkan kıla seçmen diyenler de yok değil.
insan vücudundaki kıllar ne işe yarar? Bu kılları yok etmenin vücuda bir zararı var mıdır? Mesela bir ürün kullanarak tamamen yok etmenin bir zararı olur mu? http://biltek.tubitak.gov...ori_id=2&soru_id=2911
insanın mükemmelliğini gölgeleyen şey. ilk defa ispanyol ressam francisco goya resmettiği nü resimlerde buna yer vermiş ve bu modern sanatın başlangıcı olmuştur.
iğrençtir. tüy bile iğrençtir. pürüzsüzlük en harikası. ah goya ah.
KRiMiNALiSTiK AÇISINDAN aslında büyük önem taşıyan şeylerdir aslında. her suçlu arkasında bir iz bırakır. modern dünyada, artık daha mikro düşünebiliriz bu izleri. kan, saç, kepek, tükürük vs. gelişen teknoloji ile de bunlardan dna testi yapıp %99.9 oranında suçlu tespiti yapılabilir.
fakat bu şekilde, insanlar hakkında bilgiler toplanıp genetik veri bankaları oluşturulmasının legalliği tartışılır.
ABD'de 2004 insan Dokuları Yasası özel şahısların gizlice biyolojik numune (saç, tırnak, vb.) toplamasını yasaklamıştır; ama tıbbi ve adli amaçlı numune toplamayı muaf tutmuştur.