@2 evet daü yarı devlete ait zaten, sınıf geçmekte zorlayan bolumler vardır ama eğitimi iyidir bulunduğu şehir magosa da öğrenci şehri diye bilinir. ydü de gaüye gore daha rahat sınıf geçmede. benim burda tavrım en çok gaüye karşı, giden okuyan tecrübe eden bilir ki pişmanlıktır.
Her okulun kendi özgün koşulları vardır girne amerikan üniversitesi ilk entyde genel hatlarıyla özetlenmiş ama diger okullar pekte böyle değildir. Okuldan okula fark ettiği gibi bölümler arasıda fark vardır. Örneğin bir mühendislik bölümüyle hukukun arasında cok fark var. Genel gecer söylenebilecek şeyler arasında ilk entrydede olduğu gibi paraya taptıkları gerçeği var ama şuda bir gerçek türkiyedeki vakıflardan dahi daha rahat sınıf geçilen okullar/bölümler vardır. Ayrıca daü sınıf geçmenin zor olduğu bir okul lefkosadaki üniler görece digerlerine göre daha rahattır.
amerikan üniversitesindeyseniz sanılanın aksine Türkiye'de okumaktan daha zordur. inatla dersten bırakırlar, bir sonraki dersin ön koşulu kaldığınız ders olduğu için onu da alamazsınız. Yönetimi komple masondur ve bunların allahı paradır. güya hiçbir öğrenciye tenezzülleri yoktur ama okulu bırakmak isterseniz tüm öğrenim ücretini tamamen burssuzmuş gibi ödemek zorundasınız yoksa diplomanızı yakarlar vermezler. büte kaldığınız dersten bile sınava girmek için kredi başı bilmem kaç yüz euro ödersiniz. Ödediğinizle kalmaz geçemezsinizde dersi.
Paranın pulun dışında eğitimi de berbattır. Bilgisayar mühendislik 3. sınıf c programming dersinde for döngüsünü anlatırlar, seviye bir o kadar düşükken ve ohoo havada geçerim bu dersi derken sınavda öyle sorular sorarlar ki ben mi malım acaba diye düşünürsün. kolay kolay mezun da olamazsın, allahtan ben dgs ile geldimde şanslıyım biraz.
Okuduğum fakültede bir ton 2003-2004 girişli mevcuttur.
Özetle; Kıbrısta okumayı düşünen varsa vazgeçsin, ille de kıbrıs diyorsa doğu akdeniz üniversitesini tercih etsin derim.
edit: eksileyenler gaünün paralı askeri herhalde. yemezler gulum mcx