çok iyidir bence su sıkıntısı ve pahalı olmasa süper yer.gittim gördüm kıbrısta okumak isterdim ama ya girne amerikanda okuyacan yada odtü kk da okuyacan.
Bildiğin gerizekalılık yapmaktır. ilk fırsatta aileyi telefonla arayip yalvar yakar ikna edip okulu bırakıp Türkiye'ye kaçmaktır kesin çözüm ha ölürüm Türkiyem şarkısını da unutmayalım.
iş ararken önüme düşerlerse cv'lerinin çöpe atılmasına bozulmayacak kişilere göredir. aynen özel üniversitelerde okuyanların (burslular dahil) alayı gibi...
kimisi diyebilir ki "yahu bursluları neden beğenmiyorsun? özel üniversitede burslu olmak için yüksek puan tutturmak gerekir"... yanıtım şudur: ferrrari ile murat 124'ün aynı parkurda yarışması(!) bana mantıklı gelmiyor da ondan... özel üniversitelerin ders programlarının murat 124'lerin de eninde sonunda mezun olması için özellikle ayarlandığı yönünde bir önyargım var...
başka türlü nasıl olur anlayamıyorum... yahu murat 124'e geberene kadar anlat, üçüncü seviye diferansiyel denklem çözümlerini anlatabilir misin? diverjansı anlatabilir misin? jakobiyeni anlatabilir misin? bana pek olası gelmiyor... e o zaman bunlardan nasıl mühendis olabilir ki? hele tıbba hiç girmesem daha iyi...
Lys puanımın düşük olması nedeniyle kıbrıs'taki bir üniversiteye tam burslu olarak gitmeyi düşünüyorum. Orayı bilen arkadaşlar biraz yardımcı olabilirlerse sevinirim.
puanlar açıklandığında zaten otomatik olarak arıyor adamlar. nereden buluyorlar telefonları bilmiyorum ama kıbrıstaki bütün üniversiteler arıyor böyle böyle imkanlar sunuyoruz diye.
bahsetmiyorlar ki hiç, orada yaşamanın zorluğunu, ev bulmanın zorluğunu...
bunun için önceliğin belirlenmesi gerekir. öncelikten kastım keyfe mi geliyorsun adaya yoksa okumaya mı? ikisini de yapabileceğin bir ortamdır. bazı abartanlar da yok değildir. bir odtü,boğaziçi,sabancı vs. iyi üniversitelerle kıyas edilmemelidir. diğer bir açıdan küçümsenecek bir eğitim de verilmemektedir. sıradan üniversiteler değillerdir.
mühendislik fakültesinde olduğum için onun hakkında konuşayım biraz.
ingilizce eğitim almaktasın. ve ingilizcenin hinliklerini bilmen lazım ki püf noktaları da kavrayabilesin.
ayrıca laboratuvar elverişlik açısından gayet yeterlidir (bkz: vakıf üniversitesi olanakları). ve her türlü deneyi yapamaya imkan verir. (bkz: hocayı kullanmayı bilirsen)
tekrar okuma olanaklarına dönersek eğer 400-500 tl ile geçinenler de var 5000 tl yi yetiremeyenler de. sebebi ise baştan aşşağı eğlencedir. çünkü adada eğlencenin üst sınırı yoktur.
ve bir tavsiye; feribota mecbur kalmayın, uçak biletlerinizi erkenden alın ucuza kapayın (bkz: akademik takvim).
şu sıralar kafamı kurcalayan durum. araştırdığım kadarıyla üniversitenin kampüsü dışında sosyal hayat pek yokmuş. kumar oynamayı sosyallik sayarsanız onu bilemem tabi. 2005 de yazılan yazılara da aldanmayın o günden bu güne çok gelişti üniversiteler. halen de durmadan gelişiyor. yeni fakülteler inşa ediliyor. ben okumaya gidiyorum diyorsanız gidin ama yok ben hovardalık yapıp gece hayatına akarım diyorsanız gitmeyin.