Bildiğin gerizekalılık yapmaktır. ilk fırsatta aileyi telefonla arayip yalvar yakar ikna edip okulu bırakıp Türkiye'ye kaçmaktır kesin çözüm ha ölürüm Türkiyem şarkısını da unutmayalım.
türkiye'deki bir çok üniversiteye göre kıbrıs'ta okuyan öğrenci şanslıdır. yaz okuluna kalıp hem 2-3 ders alıp onları verirken bi yandan tatil yapabilir, denize girebilir. alkol ucuz olduğu için her fırsatta alabilir. gece hayatı ucuz ve eğlencelidir tadını çıkarır.
elbette eksileride vardır. mesela yemekler pahalı ve türkiyeye göre kalitesizdir. hem arabayla kaza yapmamak hemde hastanelere düşmemeniz şiddetle tavsiye edilir çünkü sağ girip ölü çıkarsın kıbrıstaki hastanelerden.
bunun için önceliğin belirlenmesi gerekir. öncelikten kastım keyfe mi geliyorsun adaya yoksa okumaya mı? ikisini de yapabileceğin bir ortamdır. bazı abartanlar da yok değildir. bir odtü,boğaziçi,sabancı vs. iyi üniversitelerle kıyas edilmemelidir. diğer bir açıdan küçümsenecek bir eğitim de verilmemektedir. sıradan üniversiteler değillerdir.
mühendislik fakültesinde olduğum için onun hakkında konuşayım biraz.
ingilizce eğitim almaktasın. ve ingilizcenin hinliklerini bilmen lazım ki püf noktaları da kavrayabilesin.
ayrıca laboratuvar elverişlik açısından gayet yeterlidir (bkz: vakıf üniversitesi olanakları). ve her türlü deneyi yapamaya imkan verir. (bkz: hocayı kullanmayı bilirsen)
tekrar okuma olanaklarına dönersek eğer 400-500 tl ile geçinenler de var 5000 tl yi yetiremeyenler de. sebebi ise baştan aşşağı eğlencedir. çünkü adada eğlencenin üst sınırı yoktur.
ve bir tavsiye; feribota mecbur kalmayın, uçak biletlerinizi erkenden alın ucuza kapayın (bkz: akademik takvim).