Kütahyalı biri şu tavşanlı il olsun da kurtarsın kendini kütahya'dan diye dert yanmakta.şehrin ekonomik yükünün önemli bir kısmını tavşanlı çekmekte.istanbul'dan sonra bu şehrin sosyo-ekonomik yapısını inceleyeceğim.
Yazın gelmesiyle gurbetçi akınına uğrayan yer.kemal sunal'ın da bir filminde zonguldak ve kütahya'dan gelen maden işçileri olarak geçen bir sahne vardı.çoğunluğu plakalarında bir 43 bulundurmaya özen gösteriyor sanırım.
Öyle bir soğuğu var ki bu şehirin sert kış günlerinde camı açtığınız zaman derin dondurucudan gelen soğuk hava dalgasının aynısı ile karşılaşıyorsunuz.
Özelleştirilen kamu kuruluşları ve alan firmalar.
~Kütahya şeker fabrikası. (kiler torun)
~Kütahya azot fabrikası.
~Kütahya seydiömer kömür işletmeleri. (çelikler)
~kütahya seydiömer termik santrali. (çelikler)
~Kütahya eti gümüş maden işletmeleri.
~tavşanlı tunçbilek termik santrali.(çelikler)
~tavşanlı tunçbilek kömür işletmeleri(gündemde)
Satılan bu işletmelere ait arazi,arsa,emlak ve sosyal konutlar hariç.
doğayla içiçe bir şehir; dolayısıyla trekking, camping, bisiklet gibi sporlarla ilgilenenler için ortam çok müsait ayrıca şehirden kendinizi çok kolay bi şekilde atabilirsiniz. insanı genel olarak diğer şehirlerin(izmir, bursa, istanbul) insanlarıyla yaptığım kıyaslamaya göre daha samimi, daha folklorik ve pozitif olan şehir. köylerle şehrin içiçe olduğu şehir. trafikte yol verme adeti olan bir şehir; özellikle izmir-istanbul-bursa üçlüsüne göre sürücüler(istisnalar hariç) çok daha easy-going, çünkü şehir zaten ufak ve trafik de pek yok. irtifası 950 mt olan şehir; serindir kütahya. şivesi bir tür ege şivesi olan ve yeni gelenleri gülümsetebilecek tatlılıkta olan şehir.