zamanında alper görmüşle birlikte yeni şafak gazetesinde medya kronik adlı medya eleştiri bölümünü hazırlamış kişidir -ki alper görmüş şu an yeni aktüelde tek başına devam ediyor-. medyakronikte yaptığı arşiv çalışmasında türk medyasının ne kadar yanar-döner olduğunu ironik bir tarz içinde göstermiştir. eğitime özellikle okul konusuna oldukça önem vermektedir. yeni şafakı okunur kılan yazarların başında gelir.
neredeyse ergenekoncu ilan edilmiş gazeteci. çok güldüm lan hala da gülüyorum. bu adama daha geçen gün iktidar yanlısı diyordu malın biri. reflekslere bak amk 3 günde değişiveriyor, sıçıcam şimdi.
mükemmel dizi yazılar yazan düşünür-gazeteci,yazar.
"yarın şiddetle tartışacağımız şeyleri neden bugünden tartışıp bir sonuca varmıyoruz" diyen yazar.
yazılarının tamamı okunasıdır fakat aşağıya çıkardığım serinin türkiye de eğitimle bir şekilde ilgili herkes tarafından ayrıca tekrar tekrar okunması gerekir.
yeni şafak'ı beğenerek takip etmeme rağmen bu muhteremi aynı beğeniyle takip edemiyorum. zira kürşat bumin'in şöyle bir zihniyeti var; "hükümete ve cemaate yakın bir gazetede yazdığım için zaten yandaş yaftası yiyorum. bari bizim mahalleye uymayan aykırı laflar edeyim de farklı olayım."
büyük olasılıklı böyle bir düşüncesi var. yazdığı son yazıyı başka türlü izah etmek mümkün değil;
sen kalk "aynı sudan içmişiz biz" ifadesinden türlü menfi mânâlar devşir, o ifadeyi onuncu yıl marşındaki "imtiyazsız, sınıfsız, kaynaşmış bir kitleyiz" dizesiyle bir tut, o türküden hareketle ak parti'nin stalinvari bir kollektivist politika izleyeceği endişesine kapıl *, politikanın inkar edildiği vehimlerine düş... basit, popülist bir türküden şu anlamları çıkarmak için baya ıkınmış olmak icap eder. evet politika farklılıkların, parçalanmışlıkların eseridir ve bir yönüyle bu parçalanmışlığı da korumaya çalışır. ama neredeyse her politik argümanda da "ortaklıklara" atıf vardır. bu politikayı reddetmek değildir.
mesela avrupa birliği bugün uyguladığı politikalarla "aynı tuna'dan içmişiz biz, aynı alp'ten geçmişiz biz. yazımız bir, kışımız bir, brükselin yeliyiz biz" türküsünü söylüyor. kimse de kalkıp "la siz politikayı inkar mı ediyosunuz" demiyor. çünkü artık propagandada da, pratikte de ortaklıklara, aynılıklara atıf var.
bu türküde de amaç belli. ortak tarihe, ortak yaşama bir gönderme. kimse farklılıkları inkar etmiyor. ama ortada makale değil türkü var. * adam kalkıp "aynı dağın yeliyiz biz" dedikten sonra dipnot verip "bazılarımız farklı dağın yeli de olabilir" mi diyecek?
velhasıl kürşat bumin'in kendini bir gözden geçirmesi lazım. daha önce de türkçe olimpiyatları hakkında "kongoluya istiklal marşı söyletiliyor" türünden hezeyanı olmuştu mesela. türk okulları ve türkçe olimpiyatları gibi dev-derin çalışmalara bakıp da kongolunun söylediği istiklal marşını görmek büyük maharet. adamda nasıl bir göz varsa artık! her neyse mevzudan sapmayalım; mr. bumin yaşamını sorgulasın, ferrarisini satsın, yaşamında derin değişimler yaratıp kişisel gelişim kitabı yazsın.