eğitim fakültelerine kürtçe öğretmenliği açılmasını gerektirecek bir uygulamadır. bu alanı seçeceklerin öss de ayrı bir sınava dahil olması gerekmetedir vel hasıl sıçıp sıvanacak bir uygulama olacaktır.
20 sene sonrası için türk nüfusunun azınlık olabileceği düşünülürse bizim için gerekli bir ders olacaktır zira memleket hızla kürtleşmekte , türk aileler 1 çocukla yetinmekte.
Kurtuluş savasında savasılan ülkelerden bazıları fransa ve ingiltere idi.
Kurtuluş savasında destek görülen milletlerden biri de kürtlerdi.
Bu millet nasıl midesini bu kadar genişletti ise, ingilizce ve fransızcayı öğrenirken/konuşurken rahatsız olmuyor da kürtçe diyince kendilerine bir şey/ pek çok şey batar gibi rahatsız oluyorlar.
iq ortalamamız belli, iktidar partimiz belli, biz bizi iyi biliriz.
insanların ana dili ile eğitim almaların da bence hiç bir sakınca yoktur.
Eğer biz buna bile şiddetle karşı çıkarsak daha çok Pkk lar görürüz
Bu ülkede kimsenin inkar edemeyeceği oranda kürt vardır ve kendi uluslarıyla ilgili bazı ana haklara sahip olmak
demokratikleşmenin ayağıdır.
Uzun lafın kısası olaması gereken uygulamanın adıdır.
seçmeli beden eğitiminin yerine gelecekse zarar yok bize sporcudan çok kürtçe bilen adam lazım
bakarsın dünya kürtçe olimpiyatlarında altın madalya falan kazanırlar...
umalım ki seçtiklerinin bir millete ders olmasıdır.
anadili türkçe olarak devam etsin isteyenler bundan sonra seçimlerine de seçtiklerine de dikkat ederler.
etmezlerse korkarım ki anadilleri kürtçe ya da herhangi bir hede höde olabilir.
bir kurşun daha demiştim. peter andrews'un ne yazdığını okumadan danışmanlarını tekrar ederek birçok etnik unsurdan söz eden başbakan erdoğan'ın trt 6 dan sonra belki de en tehlikeli hamlesi bu oldu.
türkçe trt, ya da daha genel olarak türkçe kanallar türk eğitim sisteminin başaramadığını başarmış; bölgeye türkçe öğretmişti. bu da bölge halkının türk milletine aidiyet duygularının gelişmesinde, ortak değerlerin paylaşılmasında oldukça etkili olmuştu.
bilgesam'ın ortak değerler raporunu bu bağlamda faydalı görüyorum. bölge halkının türk milletinden kopuk olduğunu iddia edenlere tokat niteliğinde bir rapordur:
bu uygulaması ile adalet ve kalkınma partisi terör örgütünün ekmeğine yağ sürmüştür.
21 mart 2012 çarşamba tarihinden itibaren aydınlık gazetesinde 4 gün boyunca yayınlanan bir çalışmayı bu bağlamda çok önemli buluyor ve tüm yazarlara öneriyorum.
çalışma, terör örgütünün dilinin "türkçe" olduğunu ortaya koymakla birlikte, "kürtçe ders" taleplerinin amacının, köken olarak kürt olan türklerin isteklerinin gerçekleştirilmesinden ziyade bir kürt kimliği yaratmak olduğunu oldukça başarılı bir biçimde ortaya koyuyor.
söylenecek fazla bir şey bulamıyorum. birçok kimse bu başlığın altında bu hamlenin ne kadar gerekli olduğunu yazıp duracak. bir kısmı kürtçü düşüncelerine hizmet eden uygulamadan hoşnut olarak, bir kısmı cahilliğinden, bir kısmı ise önce partim sonra ülkem zihniyetinden dolayı methiyeler içeren satırları kaleme alacak.
türkiye'nin tabutuna bir çivi daha çakılmıştır. yüce allah bu büyük milletin yar ve yardımcısı olsun.
ek: başka bir başlıkta yazdığım girinin çok çok az değiştirilmiş hâli.
türkiye'nin gerçekten ihtiyacı olan bir uygulamadır. eğer bu olursa gsyih yükselir, işsizlik azalır ve belki aynı anda enflasyon bile düşebilir.
türk insanını germek ve kendi ülkelerinde daha da ezmek için bunun haricinde neler yapılabilir bunu da düşünmek lazım tabi. daha ne kadar küfür yiyebilir bu hükümet hepsini düşünmeli.
yanlış uygulamalardan bir tanesidir.
şöyle ki bu dersi açmanın amacı kürtçe öğretmek filan değildir bu karar tamamen baskı sonucu verilmiş bir karardır. bu sayede devlet bize bokmir diye yakınıp işi düşünce devlete koşan bazı köpeklere bir iş imkanı daha doğmuştur. gerekli diyenlere anlam vermek güçtür kürtçe dersi neden gereklidir sonuçta resmi olarak kullanılma durumu yoktur, yurtdışında kullanma durumu kesinlikle yoktur, yazı dilinde kullanılma durumu yoktur peki o zaman bu gereklilik nedendir kendi elimizle kendi ülkemizi bölmek için mi?
Dil bir milleti bir arada tutan en büyük bağdır. insanlar her şeyden önce dil birliği sayesinde bir arada yaşarlar. Toplum içinde farklı etnik kökenler, farklı dilleri konuşan aileler muhakkak ki olacaktır; fakat bunlar genel tablo içindeki mozaiklerdir. insanlar bu dilleri aile içinde konuşmaya devam edebilir; ancak resmî ortama girildiği an tek dilin bize sağladığı eşsiz birliktelikten faydalanılmalıdır.
Ailesi başka dile konuşan çoğu öğrenci, ülkesiyle bağını sadece Türkçeyle sağlamaktadır. Eğer onu da elinden alırsanız, ülkesinden kopuk, millet duygusundan bîhaber bir neslin önünü açmış olacaksınız.
Her şeyden önce bu isteklerin sonu olmaz. Önce üniversitelerde kürt dili bölümü açıldı, -mezun olunca ne yapacağız?- dendi ve onlara şimdi de öğretmenlik yolu açıldı. Sonra onların daha ilköğretim ikinci kademede yetiştireceği öğrenciler olacak. Bu öğrenciler ileride ayrı bir topluluk gibi kümelenmeye başlayacak. Şu anda bu adımı yetersiz bulup, anaokulunda bile kürtçe eğitim isteyen, hatta bırakın seçmeli olmasını anadilde eğitim isteyen siyasi iradeden bahsetmiyorum bile.
Kısacası ülke içinde bir arada yaşayan toplumların dilleriyle oynamak, onları siyasî malzeme yapmak, ateşle oynamaktır. Bu ingilizce, Fransızca gibi evrensel dilleri öğretmeye benzemez. Manevi parçalanmanın fitilini ateşler.