Lokantaların çoğunun sahibi yada ustasının doğudan insanlar olması bunu açıklayabilir belki. Sonuçta adam istanbulda dükkan açtığında iş imkanı olmayan memleketinden gelen adama iş vermesi oldukça anlamlıdır. Bir tür dayanışmadır. Bu durum ile istanbulda bir çok alanda iş sahibi olmuşlardır. Yani garson değil sadece. Örneğin dolmuş hatları, yenibosna silivri tarafına çalışan tüm yarım otobüsler, kebapçılar, nargileciler vs.
çok doğru bir tespit olduğunu gözlerimle gördüm, hem de istanbulda.
geçen yaz, istanbulda geçirdiğim ve hatta ocak ayı ile temmuz sonu arasında yaptığım üçer haftalık üç istanbul ziyaretinde en klas restaurantından tutunda en salaş sıradan lokantasına kadar yemek yediğim her yerde garsonlar kürt kökenliydi*ve gayet de iyi ve saygılı yapıyorlardı işlerini.
kürtlerin genelde iyi iteleyebilmesinden kaynaklanır, o yüzden garson olarak kürtler tercih edilir. biranın yanında tuzlu fıstığı öyle bi itelerki, hesabı görünce, iki gün başınız döner. başka mecralardada iyi itelerler. sakınmak lazım.
yanlis olan önermedir.genelde kürtler birinin emrinde calismaz. *dikkat ederseniz taksi ve minübüs plakalari kürtlerin tekelindedir.bugün bir taksi plaka fiyati beşyüzbin, minübüs plakasinin da bir milyon lira oldugunu düsünürseniz dediğime hak vericeksiniz.o garson yamagi olarak calisanlari siz 10 sene sonra görün . en fakiri bile bir dügün yapsin altinlar kilolarca takilir.