saldırgan ırkçıların hezeyan ve hakaretleri ile değil, hamaset (aşırı övgü veya uçuk övücü iddialar) edebiyatıyla da değil; akademik çalışmalarla (artısıyla ve tabii ki eksisiyle) değerlendirilmesi gereken bir konu.
sayfalarında yaptıkları paylaşımların %70'i kürtlerin milli dini üzerinedir. Kürt Alevilerin sizin anladığınız anlamda bektaşi/anadolu alevisi olmadığını zaten daha önce işlemiştik yukarıdaki başlıkta ve aşağıdaki başlıkta.
Baklava Kürt mutfağında oldukça popüler bir tatlıydı.
Osmanlı Seyyahı Evliya Çelebi, Bitlis ziyaretinde Kürt Hükümdar Abdal Han'ın kendisine baklava ikram ettiğini aktarır.
1950'lere kadar Bitlis'te "Kürt Tatlısı" diye bilinirdi.
1600'lerde ince sac üzerinde yufka açılır ve bundan baklava yapılırdı.
Baklava yapımı zamanla değişmiştir. Kürtler eskiden ince sac üzerinde açıkları yufkayı dilimledikten sonra ceviz ve pekmez ekleyerek tatlıyı hazırlarlardı.
Günümüzde Baklava'nın "Türk" veya "Yunan" mutfağına ait olduğu söylenirken Kürtlerden söz edilmemektedir.
Örneğin:
Çiğköfte Kürt mutfağına ait olmasına rağmen Türk mutfağı diye tanıtılmaktadır.
1930'larda Cumhuriyet gazetesi, Kürtleri Çiğköfte yedikleri için "Yamyam" ve "Vahşi" diye hakaret ederek okuyucularına tanıtmıştır. https://galeri.uludagsozluk.com/r/2162002/+
cahil olduğunu bilene saygı duyarım da bilmeyene hiç saygı duymam.
Köken bilimi
Baklava sözcüğü Türkçe kökenlidir.[2] Eski Türkçede baklağu, baklağı olarak geçer. Baklava kelimesinin Türkçe olduğuna diğer bir delil hamurun açılmasında kullanılan oklava, eski dilde oklağa, oklağu, oklâ, oklağı[3] gibi kullanımları da olan, 1500 yılından evvelki yazılı eserlerde geçmiş olması nedeniyle de kökeni belgenebilen bir kelimedir. Buell (1999), "baklava" isminin Moğolca 'bağlamak, sarmak' anlamına gelen baγla- sözcüğünün üstüne Türkçe fiil eki -v getirilerek türetilmiş olabileceğini belirtmiştir ancak Moğolca'daki baγla- fiili de Eski Türkçe'den bir alıntıdır.[4] Kelimenin Arapça bakla kelimesi ile bir ilgisi yoktur.
Tarihçe
Birçok ulusun mutfağında yer etmiş baklava birçok ulus tarafından da sahiplenilir. Zamanla Topkapı Sarayı'nda bugünkü halini almıştır.[5] ilk kez Topkapı Sarayı'da yapılan günümüz baklavasının nasıl türediğiyle ilgili üç teori vardır. Bunlardan ilki Roma mutfağındaki (sonrasında Bizans mutfağını) plasenta kekinden türediğidir.[6] Baklavanın ortaya çıkışı ilgili ikinci teori ise Orta Asya Türklerinin "katmanlı ekmek" yemeğinden geliştiğidir.[7] Son teori ise Farsların lauizanaq yemeğinin zamanla baklavaya dönüştüğüdür.[8]
1900’ler, Kürtlerin günlük yaşamlarında kullandıkları geleneksel Kürt hançeri.
Ayrıca bu hançer sembolü birçok kürde ait eski mezar taşlarında da bulmak mümkündür . https://galeri.uludagsozluk.com/r/2162287/+
AMEDiYE
Duhok iline bağlı dünyanın en güzel 30 ilçesi listesinde yer alan ve deniz seviyesinin 1426 m yüksekliğine kurulan Amêdîye 13. yy'dan 19. yy'a kadar 600 sene Behdinan Kürt Emirliği'nin başkentiydi. https://galeri.uludagsozluk.com/r/2162813/+
cidden bu söylediklerimi ırkçılık olarak kabul etmeyin, ama bu kürtlerin millet olarak geçmişten bu yana adam akıllı bir taşı alıp başka bir taşın üstüne koymuşluğu yok. kürtlerin kendilerine ait sanatları yok, mimarileri yok, felsefeye bilme katkıları yok, savaş teknolojisine katkıları yok, devletleri yok yani tarihe bıraktıkları dünayı etkileyen bir izleri yok. arada bir iki adam çıkarmışlar, en fazla onlarla övünebilirler.
ulan .mcik, kürt türk acem hint iranli eritreli ne fark eder ki... sen bir .mcik olarak hepsini soyma derdindesin fahise olarak, adin ne olursa olsun....
Konya ve çevresine Kürtlerin ilk yerleşmeleri 1100 yılları arasında gerçekleşmiştir. Büyük Kürt aşireti olan Rojkanlılardan (Bitlis Bölgesi) üç kabile Yunak’a gelmişlerdir.
Yavuz Sultan Selim döneminde ise bir çok Kürt aşireti Anadolu’ya yayılmıştır.
Kürtlerin Konya’daki varlığı neredeyse 1000 yıldan fazla bir zamanı kapsamaktadır.
“Burada Kürt istemiyoruz.” Diyenlerin tamamı ise Konya’ya sonradan gelmişlerdir.
Memur oldum isimli şahıs twitterda sürekli yalan paylaşımlar yapan kürtçü bir sayfayı takip edip o yazıları buraya kopyalıyor.
Kendisi bile yazdıklarına inanmadığına eminim.
Kürtleri istemiyoruz diyenlerin hepsi sonradan gelmiştir diyen cahiller, M.Ö. dahi türklerin burada olduğunu görmek istiyorsa, yazıtları bir araştırsın. Tabi becerebilirse…
başlığın ilk entrylerinde tavuz kuşu desenleri falan var kürt tarihine delil olarak. olm o kuşu renkli menkli bir şey, kuşa kayarlar. yabmayın evladım, ne olduğunuzu en iyi siz bilirsiniz.