küfürün hayatımızdaki önemi mi? küfür bizim hayatımız; özellikle haftasonlarında stres atmak için stadları dolduran taraftarların pardon küfürbazları dikkate alın farkedersiniz.
bazen dayağın sanaldaki halidir küfür.bazen bir maç sırasında ağızdan çıkan on kelimeden dokuzudur.faydaları saymakla bitmez.günde kaç adet gerektiği kişisine göre değişir.kimi bütün günü bir -piç- ya da -vay rospu- ile geçiştirebilirken kimileri de her cümle sonunda a.k kullanır, ota boka söver.
küfür dilin cilasıdır. yeri ve zamanında edilen küfür farz-ı ayin derecesindedir. ayrıca kişiler üzerinde rahatlatıcı bir etki bıraktığı ampirik bir bilgi olup, bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
küfür hayatın olmazsa olmazlarındandır. küfür eden insan birşeylere tepkisini gösteriyor demektir. bunun yüzünden kişiye sinirlenmenin terbiyesiz, ahlaksız gibi laflar etmenin manası yoktur.
ayrıca günümüzde bazı kelimeler küfür değil direkt olarak tepki niteliğindedir.
(bkz: a.q.)
edebi yönüde yansınamaz bir gerçektir. hem yazı hemde konuşma dilinde bir vurgu olarak küfür çoğu zaman lafı söyleyene büyük bir sükse yapma imkanı sunar. doğru yere monte edildiğinde cümle hem daha akıcı olucaktır, hemde daha anlaşılır.
yalnızken ağzına geleni saydığın için stres atmanı sağlayan iyi bir yoldur. toplum içindeyken de daha ağıza alınır şekilde küçük harflerle söylenince kısmen stres attırır.
rahatlamayı sağlayan ve bir anlık öfkeyle katil olmayı önleyen durumdur. şöyle ağzını doldura doldura edilir ki bazen sigaradan sararmış yaşlı ağızdan çıkar, bazen plazaların içinde ayağını kaydırmaya çalışan sarı çıyana karşı, kırmızı dolgun rujlu dudaktan çıkar. küfür ama her yerde her yerdedir. bazen samimiyet içerir, bazen kızgınlık.