kaba görünmemek adına yazarken küfürlü ifadeleri gizleyen kişi eylemi.
iyi de y..k ı noktalayınca değişen ne? okurken ağza alınmıyor mu o kelime. ama yine de yapılması daha makbül. gönül ister ki hiç kullanılmasın ama yeri geldiğinde bakla ağızdan çıkmalıdır tabi.
cem yılmaz'ın herhangi bir şovunda bahsettiği mevzuyu hatırlattı. teyzenin biri "evladım çok küfür var filmde" demiş gora için. o da "sana mı ettik teyze küfürü" demiş. bence bizim mevzumuz bundan farklı değil. ne sansürü birader afedersin. 70 milyon insanın 50 milyonu 5 yaşından büyük diyelim. afedersiniz ama türkiye'de 5 yaşından itibaren ana avrat gırla gidiyor. o kadar içselleştirmişiz küfür olayını.... sonra sansür. hoppala, güleyim mi ağlıyayım mı? hep bir ağızdan söven biz, 2 sarışın manita gördük mü türkçe hocası kesilir olmuş, tv'de küfür edeni, linç eder olmuşuz. ne ulan bu iki yüzlülük. küfür eden adama bile: " ipneye bak nasıl küfür ediyo ..koduuumunun oğlu" diyen bir toplumuz. fazla söze ne hacet a.q. *
yerinde bir davranıştır efenim. hepimiz yeri geldiğinde küfür ederiz ama bunu alenen yapmanın anlamı yoktur. burası halka açık bir mecradır ve herkes bu kaynaktan dilediği gibi istifade eder. dolayısıyla yazdıklarımıza dikkat etmek yerinde olur. her zaman dikkat edilemeyebilir ama dikkat etme bilincini taşımak gerekir. neticede hepimiz s.çan insanlarız diye s.çma anını tv de halka arz etmeye gerek yoktur.