acziyet göstergesi. bir zamanlar ne yazık ki gerçekten de ağzı bozuk bir insandım. şimdi en azından kendimi olabildiğince frenliyor ve hatamın farkına varmış olmanın haklı gururunu yaşıyorum.
kendimden pay biçerek söylüyorum, samimice. bir insan haksız olduğunu biliyor, üste çıkmaya çalışıyorsa; sözlerini akıl mantık yoluyla izaha ve karşısındakini iknaya gücü de gerçekliği de yetmiyorsa küfür eder.
hakaret üstüne hakaret, küfür üstüne küfür eder hem de.
Günlük hayatında çok kullanan biri olarak bu sıralar düşünmeyi engellediğini ve kelimeleri pasifleştirdiğini keşfettim.
Yani yerinde bi eleştiri yaparak, konuyu açığa kavuşturmak yerine " bu ne amına koyim"
Sizi şaşırtan, sevindiren kişiyi onore etmek yerine " vay amına koyim"
Haşarı birine sevginizi göstermek için "vay ipne, piç " demek küfrü yerinde kullanmaktır ama bunların " şeyi şey ettin mi?" tarzı konuşan kişilerin yaptıklarından hiç bir farkı yoktur. Emek gerektirmez.
Yapılan bir şeye kızdığınızda " senin yapacağın işi sikeyim" de diyebilirsiniz ki gayet yaygındır ama bu söylemek istediğiniz anlamı sağlamaz. Sinirli olduğunuzu belli eder ama çözüm aradığınızı göstermez.
"Alt tarafı küfür, çok takılma" bahanesini öne sürebilirsiniz ama aklı başında kişiler için küfrün, toplum hayatından uzaklaştırılması gerektiğine ikna olarak bunları yazdım. Genelde "mütedeyyin ve akil" ya da tutkuyla "entelektüel" yaşamaya çalışan bazı insanlar dışında, küfürsüz konuşma alışkanlığını edinmiş kime yok. Üstelik, eskiden kadınlarda fazla olmayan küfür kullanımı da sosyal medyada kullanılan sokak ağzı sebebiyle son zamanlarda yaygınlaştı.
Gelgelelim, kelimeler güçlüdür arkadaşlar. "Şeyi şey ettin mi kafasını siktiğimin salağı" diyerek kim insanca yaşayabilir ?
normalde severek, zevkle, aşkla yaptığımız bir eylemi veya buna alet olan organları kızgınlık anında öfke belirten söz ve söz öbekleri olarak kullanma ironisi oldukça gariptir. sanırım zorla yapılanına gönderme vardır.
küfretmeyi çok sevmeme karşın küfürlerde kullanılan eylemlerin merkezinde phallus'un bulundurulması ve gayet maskülen bir kültürün göstergesi olması sinirimi bozmaktadır; ki bu da ayrıca ironiktir.
Küfür her zaman kadını aşşağılar. Çünkü her küfür kadınsal özelliklere karşı edilir. Sürekli kullanan insansa kendini bilmeyen ve eksiklerini küfürle tamamlamaya çalışan insandır.
sözlük yazarlarının sevdiği bir eylemdir.
yapmalarında ki asıl sebep pek bilinmemekle birlikte toplumsal bir alışkanlık olduğu fikrinde olduğum bir fiildir.
yerinde kullanıldığı zaman, şiir görevi görür. konuşmanın gıdası, kelimelerin lokomotifidir. erkeklerimizin yanısıra kadınlarımızın da kullanabileceği bedenleri vardır ayrıca.