küfür vs eleştiri

entry4 galeri0
    1.
  1. insanlarımızın en büyük sorunudur elestirme kültürü. maalesef küfür hayatımıza o kadar fazla girmiştir ki! her şeyi küfür ederek acıklama elestirilerimizi küfür ederek dile getirmeye calısıyoruz.

    tabii bu karsı tarafı zivanadan cıakrtmaya yetiyor. elestiri yoneltmeyi bilmiyoruz. hangi konuda elestirecegimizi biliyoruz ancak ve ancak bunu kelimelerle ifade ederken yetersiz kalıyoruz ve ibne orospu cocugu yavsak gibi son derece mesnetsiz küfürleri hic düsünmeden edebiliyoruz.

    bu iş o kadar zıvanadan cıkmıstır ki maalesef. mesela bir galatasaraylı fenerbahceli birini elestirirken küfür yolunu tercih ediyor -yahut tam tersi- ama hic düsünmüyorki aslında ailesinden yahut arkadaslarından alatasaraylı/fenerbahceli sevdiklerinin oldugunu ve küfür ederken aslında ona küfür ettigini.

    ya da.

    ak parti diye bir parti var. bu partiden bazıları son derece rahatsız bazıları değil. ancak rahatsız olanlar bu rahatsızlıklarını öyle dile getiriyorlarki ak partiye oy veen kişilere agıza alınmayacak seyler soylemekten geri duymuyorlar. oysa cevresinde cok sevdigi kişilerin o partiye oy verdigini unutarak yahut cevresinde vermese bile bunun bir demokrasi işi oldugunu unutup oy veren insanlara adeta ana avrat küfür ediyorlar ve bu işi ''vatanı mı cok seviyorum'' kisvesi altında yapıyorlar.

    elbetteki elestirilmeyecek şey yoktur. ancak elestirmek ve küfür etmek/hakaret etmek arasındaki farkı bilmemiz gerekiyor.

    yani bu her konuda böyledir. insanlar hakaret etmek ve küfür ederek bir şeyleri sevmediğini belirtmek ihtiyacı icersine giriyorlar ancak bu tutum insanları maalesef birbirinden uzaklastırıyor ve kutuplasmasına neden oluyor.

    işin özü eleştirmek elbetteki mükemmel olmak icin gerekli olan ve her insanın hayatının her anında her sey hakkında yapması gereken yahut yapmasa bile yapanlara saygı gostermesi gereken seydir.

    ancak hakaret etmek yahut küfür etmek ne konuda olursa olsun kim hakkında olursa olsun sadece küfür edenin seviyesini gösterir ve saygınlıgını ve ne dediginin önemini ve etkisini azaltır.
    4 ...
  2. 2.
  3. 3.
  4. küfür her daim daha etkilidir.

    -ayaklarını uzattığın için bana oturacak yer kalmadı bak, bu kadar bencil olma.

    ya da

    -hay .mına koyum çek şu toynaklarını ooohhhoooo bi gtümlük yer bile yok lan!

    amacın gerçekleştirilme hızına göre kullanım alanları değişir tabi.
    0 ...
  5. 4.
  6. bazı insanlar eleştiriyi kendisine küfür edilmiş addettiğinden zaten ikisi arasında pek bir fark kalmıyor onlar için. aslında. türk insanı olarak eleştirmeye bayılıyoruz ama eleştiriye gelmeyi bilmiyoruz. eleştiri düzgün bir şekilde yapılsa saçma bile olsa dinlenir ama işin içine küfür, hakaret, aşağılama girerse kimse dinlemez haklı olarak ve fikirinden döneceği varsa da dönmez.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük