o zaman küfür kullanmayan insan samimiyetsiz mi? yanlış önerme cümlesi. samimiyetin küfürle alakası yoktur. samimiyetin çoğu insanların birbiriyle yakın etkileşiminden kaynaklanır. bunun da birazı o kişilerin birbirlerinin genlerinin ve kimyasallarının benzer olmasıyla alakalı; birazı da karşındakiyle konuşma, göz teması kurma, empati kurma vb. anlama çabalarıyla alakalı. hayatımda hiç şükür ki Rabbime başkasına karşı içten veya dıştan küfür kullanmadım diye samimiyetsizsin diyeni duymadım. oldu olacak küçücük yaştaki çocuklara da 2-3 yaşlarından itibaren küfür öğretin ileride öğrenecek ne de olsa diye küfürbaz olsun ondan sonra. insan her daim özellikle de küçük yaşta gördüğünü iç hissi de hissederek direkt uygulamaya meyillidir bozmayın insanları. hiç de hoş duyulmuyor karşı taraftan bir de böyle düşünün.
böyle bir şey yoktur. her olaya , biraz da espri katıp samimi davranacağım diye , çoluk çocuk kadın demeden her yerde küfür eden insanlar doldu. ben demiyorum küfür etmeyin diye, bende ediyorum, o da , bu da , şu da. demek istediğim; samimi olacağım net olacağım ayağına , edepsizleşmek çirkinleşmek alıyor yürüyor. küfür kullanmadan, küfür etkisi cümleler sarf edenler bence daha samimi. eğer maksat samimiyetse tabii.
Küfür eden adam temiz adamdır, samimi adamdır. Öyle totosu kalkık gezmez, ama küfür eden adam da teşhir amaçlı milletin karısın kızının yanında sapıklık amaçlı küfür edecekse o ayrı bir başlıkta konuşulacak konu.
küfrün içinde yer alan eylemi gerçekleştirmediği için, aslında samimi değildir kişi. en masum olanından bir örnek gelsin,
-haşmet, oğlum sıçıttırma ağzına şimdi, hadi bi hon oynayalım be!
+hakikatten sıçacak mısın? açtım ağzımı bekliyorum.
-salak mısın oğlum?
...görüldüğü gibi haşmet söylediklerinde hiç samimi değildir, sıçmamıştır...
Kesinlikle doğru! Ama insan helva da diyebilmeli, halva da. Yani yere zamana kişiye göre, küfür etmenin binbir yolu vardır ve çok rahatlatıcıdır. Küfürsüz yaşanmaz ya! Hele de Adana'lıysan, boynunun borcudur artık, o derece yani.
okuduğum zaman aklıma behzat ç. ve ekibinin geldiği başlık.
yerinde edilen küfürler samimi bulunur. yani küfür beklenmeyen bir anda pat diye gelen ve ortama cuk oturan küfürler, küfrü eden kişiye karşı bir sempati duyulmasına sebep olabilir, doğrudur.
üç lâfından ikisi küfür olan bir adamsa pek sevilmez.
Toplumumuzda insanların çoğunluğunun günlük yaşamlarında küfür ettiğini düşündüğümüzde. Biri sizinle kibar konuştuğu zaman samimiyetten uzak bir hava oluşur.
iyi espri yapana -Lan ne orospu çocuğu herif bu
Güzel gol atana -Ananııııı, adam ortalığın amına koydu ha
Hatalı gol yiyen kaleciye -Senin elini ayağını sikeyim
Yolda gördüğü arkadaşına -Naber lan yarrraam
şeklinde konuşan insanların kibar bir şekilde konuştuklarında itin götüne girecek kadar kaypak oldukları bir gerçektir.