kübizm

entry28 galeri4
    1.
  1. kedi: başa kalan başlık çekilirmiş.

    efendime söyleyim bu akım fransa'nın bağrından geliyor. en ünlü temsilcisi pablo picasso olup, bu elemanlar varlığın özünü resmetmeye çalışıyorlar. zaten şöyle adam akıllı bir manzara resmi çizmiş kubiste hiç rastlamadım. üçgen-kare, acaip şekiller... yok abicim anlamıyorum işte. abidik kubidik şeyler hep. kubist olduklarından olsa gerek.
    10 ...
  2. 2.
  3. görüntülerin sadece bir taraftan görünen yerini değil, birkaç boyutla görünen yüzlerini bir arada resmetme ve bunu da geometrik şekillerle yapma akımıdır kübizm. olayları anlatırken, çizilen şekiller tam anlamıyla anlatmaz. birkaç şekille bunu anlatabiliyorsa sanatçı bu kafidir. picasso ve en meşhur tablolarından guernicayı gözümüzün önüne getirdiğimizde veya insanların suratının ortasında çizgi olan sanki iki insan öpüşüyormuş gibi çizilen tiplerini gördüğümüzde ''haa deriz kübizm'. geometriyle kafayı bozmuş bir insanın çalışmalarını da anımsatan kübist çalışmaların bizim eğitim sistemimiz yüzünden türk gençlerine de sıçramasından korkulmaktadır bu arada.
    5 ...
  4. 3.
  5. yansıtılmak istenen objenin geometrik şekillere uyarlanması ve çok boyutluluk kazanmasını hedefleyen bir sanat akımı.
    1 ...
  6. 4.
  7. 5.
  8. en başta paul cezanne'ın öncülük ettiği soyut gibi görünen gerçeklerden oluşmaktadır. empresyonizm'deki görme duygusunun yerine kübistler aklın gücünü ortaya koymayı hedeflemişti. doğanın izlenimleri, ışıkların geçişleri, hissettirdikleri o dönemde sanatçıları pek fazla meşgul ettiğinden cezanne geçmişe dönüp minyatür sanatını özlemiştir ve uzun çalışmaların ardından böyle bir akım doğmuştur.
    pablo picasso, georges braque, juan gris, fernand leger önemli sanatçılarındandır.
    0 ...
  9. 6.
  10. 20. yüzyılın başlarında öncelikle resimde kendini gösteren kübizm, empresyonizme tepki olarak doğmuştur. şairler, kübist ressam picasso'nun etkisiyle şiirde kubizme uygun yapıtlar vermişlerdir. kübizmde görülmemiş olan, yeni bir gerçekçiliğe ulaşmak amaçlanır. sanatçı, malzemesini yeni bir geometri oluşturmak için kullanır. eşyanın, dış görünüşüyle birlikte özününde yansıtılmasını hedefler. konuyu önce parçalar, sonra amaçlarına uygun olarak düş gücüyle yeniden biçimlendirir. bu biçimlendirme sırasında düzenlilikten hoşlanmaz, her türlü yeniliğe açık olmak ister. kübist şairler noktalama işaretlerini kaldırmışlardır.
    1 ...
  11. 7.
  12. (bkz: küpçülük) sanılanın aksine definecilik ile değil resim sanatı ile ilgili olan terimdir.
    1 ...
  13. 8.
  14. 9.
  15. pablo picassonun eserlerinin bulundugu, geometrik sekilleri ve nesneleri perspektif disi bicimde yorumlayarak yapilan resimleri barindiran akimdir, gercek disi olsa da surrealizmden uzaktir.
    1 ...
  16. 10.
  17. bir adet kübra alınır, yüksek bir yere konulur, 3 kere secde edilir. kübizm budur.
    (bkz: allahını seven üstüme toprak atsın)
    2 ...
  18. 11.
  19. Ne anlatmak istediğiniz tam olarak kimse tarafından anlaşılmaz. Bu bir rahatlıktır, duygu-düşünceleriniz bir ürüne dönüşmüş olmasına karşın hala gizliliğini korumaktadır. Bir kere böyle çizme yöntemini benimsediğiniz anda Picasso'yu babanız ilan eder, diğer ressamlara hep daha az değer verirsiniz. Hatadır, ama böyledir.
    0 ...
  20. 12.
  21. pablo picasso nun içinde bulunduğu düşünce akımıdır.
    0 ...
  22. 13.
  23. kübizmin önemli temsilcilerinden olmasa da meksikali ressam frida kahlo'nun eşi diego rivera'nın yaptığı duvar resimlerinde bu sanat akımını yansıtanlar arasındadır.
    0 ...
  24. 14.
  25. bir ara istanbul'da ki bazı duvarlarda gören yazılarla alakası olup olmadığını düşündüğüm akım.

    (bkz: 10 numara kübistim bacım)
    0 ...
  26. 15.
  27. 16.
  28. evrenin küp, üçgen ve silindirlerden oluştugunu
    soyleyen sanat akimi. resimde, tuale aktarılacak konu ardzamanlı parçalara bölünür, bunların anlamlı gelen kısmını boyutlu ortama resmedilir. sonucen bir şeyi gördüğümüz gibi değil olduğu gibi gösterme derdinde olan resme zamanı sokan bir akımdır.
    0 ...
  29. 17.
  30. ekspresyonist akımda nesnelerin göründüğü şekliyle resmedilmesi durumunun dışına çıkılmıştır, kübizm'de ise ise nesneler yine göz ile algılandığı şekliyle sunulmamış ve gerçek şekillerinin dışına çıkılmıştır ancak kübizm'de eserler ekspresyonist (dışavurumcu) eserlerden farklı olarak aynı anda farklı bakış açılarını esinlendiren bir yapıya da bürünmüştür. ***
    0 ...
  31. 18.
  32. 19.
  33. 20. yüzyıl başındaki temsile dayalı sanat anlayışından saparak devrim yapan Fransız sanat akımıdır. Pablo Picasso ve Georges Braque, nesne yüzeylerinin ardına bakarak konuyu aynı anda değişik açılardan sunabilecek geometrik şekilleri vurgulamışlardır.
    0 ...
  34. 20.
  35. kübe inanmaktır.

    "üç boyut, sekiz köşeli düzlemin adıyla."
    2 ...
  36. 21.
  37. geometrik şekilleri kullanarak çizilen kaotik resimlerdir. en meşhur temsilcisi picasso'dur.
    resimler önce saçma gelebilir, ama sizde iyi kötü çiziyosanız veya daha fazla resmi inceliyosanız göze çok hoş gelecektir.
    http://www.lovepeacetrave...4/cubism-nac-aep-2011.jpg
    3 ...
  38. 22.
  39. 23.
  40. cismi parçalayıp daha sonra o parçaları birleştiren ve yeni bir şey yaptığını sanan çok mal bir akımdır. bunlar dünyayı geometrik görmeye yatkındır ve bu geometrik şekillerle cisimleri parçalarlar ve ardından vurgulamak istediği tarafı veya parçayı birleştirip sana sunarlar ve bu asla aynı şey olmaz. o elma artık parçalanıp sanatçının elinde başka bir şeye dönüşmüştür.( yav he he)
    0 ...
  41. 24.
  42. en ünlü Kübist ressamlar: Pablo Ruiz Picasso (1881) - Georges Braque(1882-1963) - Juan Gris (1887-1927) - Fernand Leger (1881-1961) - Albert Gleizes (1881-1953) - Jean Met-zinger (1883-1951) - Roger de la Fresnaye (1885-1925) - Andre Lhote (1885-1962).
    2 ...
  43. 25.
© 2025 uludağ sözlük