tam manasıyla karizmanın paçalardan akması durumudur. karadeniz in şirin illerinden karabük ün yine şirin bir köyü olan ödemiş te hasıl olan durumdur ayrıca.
onun, yani horozun, bir adı yok. şekerim ada ihtiyacı olan da kim zaten? o 80 haneli ve buna ek bir o kadar da kümesli olan köyünde tek. diğer kıçı kırık tavuklar gibi çilli, ala kanat veya paçalı gibi sıradan isimlere ihtiyacı mı var? kesinlikle hayır.
sabahın ilk ışıkları ile kümesten fırlayan horoz, evin üst tarafındaki yokuşu da uçar adımlarla çıkıyor. biz köyün alt mahallesindeyiz. e tabiki yukarı mahalledeki piliçleri(!) bekletmesi onun gibi köyün gözdesi bir delüğanlıya kesinlikle yakışmaz. kümeste kalan tavuklar onun arkasından melül melül bakıyorlar. hatta bir tanesinin kirpiğinden bir damlacık yaş döküldüğünü gördüm. paylaşmak istemiyor demek ki erkeğini. ama sorarım size ne yapsın şimdi bu horoz? bir köyün yumurta ihityacı onun üstünde. tabi bunu bilmeyen bir sürü komşu karısı var. ve horozun arkasından fütursuzca ettikleri dedikodular da cabası.
- şahiser yengeeee, gidiyo sizinki yukarı gene.
+ elleşmeyin gız. o olmasa yumurta mı yiyebilceniz?
- çok da centilmen seninki. kızları kümeslerine bırakıp geliyor akşam.
+ namus kız onlar. kurda kuşa yem mi olsunlar. hahahahahah
akşam olup da ezan okununca çıktığı yokuşu yavaş adımlarla iniyor. bir kanadı aşağıda bir kanadı yukarıda, kabadayı filmindeki kemal sunal edasıyla geliyor köyün kahramanı. yukarı mahallenin tüm piliçlerinin gönlünü etmiş ve hepsini evine yollamıştı. muzaffer bir edadan çok yorgun bi hali vardı. daha onun yolunu gözleyen bir kümes de evde hanım vardı.
işte o zaman anladım. erkeklerin işi hakikaten zor. *
hikayede anlatılan tüm kişi ve kurumlar gerçektir. isteyen üstüne alınabilir.