köylüleri hiç ama hiç sevmiyorum

entry12 galeri0
    1.
  1. 2.
  2. 3.
  3. 4.
  4. birader bu köylülere aklı sıra laf atanlara hangi köylü soktuysa cıkarsın elemanların icinde kırılmıs kalmıs.
    0 ...
  5. 5.
  6. Kürtle köylüyü ayıramama zavallılığı.
    1 ...
  7. 6.
  8. sanki kendi kentli ulen maksimum bir bilemedin iki nesil öncen köylü.
    0 ...
  9. 7.
  10. alma cam ile taharet yırttırırsın,
    etme cahil ile muhabbet fıttırırsın.

    cahil beyanı.
    3 ...
  11. 8.
  12. hiç sera görmedin galiba amk köylüsü. Köylüler yine kendini belli etti.
    2 ...
  13. 9.
  14. ailecek köy kökenli ve köyden gelmiş biri olarak söylüyorum, zihniyeti köyde kalmış insanı bende sevmiyorum.
    1 ...
  15. 10.
  16. Sevmemeye neden olan eleştiriler keşke köyle sınırlı kalsaydı da bugün metropol diye tabir ettiğimiz o mega köylere hiç taşınmasaydı. Halbuki en çok cinayetler hırsızlık rüşvet yolsuzluk kumar gasp fuhuş ve diğer bilumum suçlar büyük şehirlerde işlenmektedir. Dün köy diye tabir edilen küçük yerleşim merkezlerinde yaşanan ne kadar olumsuzluk ve kötülük varsa, bugün şehirlere taşınmışsa eğer, bunun suçlusu çarpık kentleşme iç göç ve ekonomik olarak bugüne kadar hiç desteklenmemiş kırsal kesimdir. O zaman ha köy ha kent ne farkeder ki? Taa 1950 den beri fabrikalara ucuz iş gücü diye Oy toplamak için büyük şehirlere göçün önünü açan siyasiler iş entegrasyona gelince kendi halkını kendi kaderine terketmiş dışlamış şehirde bile onlara sahip çıkmamıştır. Büyük şehre adapte olamayan varoş tabir edilen kırsal kesim de gemisini yüzdüren kaptan hesabı kendi başının çaresine kendisi bakmıştır. Bakamayanlarsa bir şekilde suça bulaşmıştır.

    --spoiler--
    Ülkemizde de, özellikle Büyük şehirlerde çok yüksek oranlarda olan hırsızlık suçunun hepsi adli makamlara yansımamaktadır.

    Suçlulukta önemli bir etken çarpık kentleşme ve gecekondulaşma olarak karşımıza çıkmaktadır.

    Tönnies , Durkheim, Burkley ,Tarde gibi bilim insanları şehirleşmenin suçu artırdığı kanaatine varmışlardır. Şehirleşme ile sosyal kontrol mekanizması işlevini yitirmektedir. Şehirde kimse birbirini tanımadığı için suça elverişli ortam oluşmaktadır.

    Genellikle suçun köy ve küçük şehirlere göre büyük şehirlerde daha fazla işlenmekte olduğu saptanmıştır.

    Şehirleşmeyle özellikle cebir şiddet suçları azalırken mala yönelik suçlar artmaktadır. Büyük şehirlerde kazanç sağlayan mala yönelik suçlar için olanaklar ve suçların gizli kalması olasılığı daha fazladır. Ayrıca toplum baskısı iyice azalmıştır. Bu yüzden kent yaşamında suçluluk oranları daha fazla olmakta, küçük yerleşim birimlerinde ise polisin daha az etkili olmasına rağmen daha az miktarda suç oranına rastlanmaktadır.

    Yapılan çalışmalarda suçluların daha çok şehirde yaşayıp şehirde suç işledikleri görülmüştür.

    Kırsal kesimde daha çok ilk kez suç işleyenlere rastlanıldığı halde , büyük şehirlerde suç tekrarı oranları da fazla olmaktadır.

    https://www.kriminoloji.c...Kentlesme-Hamit_Hanci.htm
    --spoiler--
    0 ...
  17. 11.
  18. Köylülerin o dediğini yapamaması garibanliktandir. Hoş , parayı bulduktan sonra dahi yukarıdaki gibi davrananlar da vardır ki bu da yüzyıllardır süregelen alışkanlığın dışına cikamamaktandir.
    0 ...
  19. 12.
  20. bilginiz olsun, seraları köylere kurarlar. gıda üretimi genel olarak köylerde hayvancılık ve çiftçilik olarak yapılır. bir kısmı ise denizcilik ile sağlanır ancak yalnızca denizden sağlanacak kaynakla türkiyede taş çatlasın 1 milyon kişi hayatta kalabilir.

    sentetik ekmek yaptınızda bizim mi haberimiz yok?

    toplayıcılık ve avcılığa dönmeye niyetliysen tabii ki yaşayabilirsin köyler olmadan. tabii nüfus ve ormanların yakılıp, kesilip binaya dönüştürülmesi düşünülürse maksimum 1-2 ay yaşarsın.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük