Tam da işte bu önyargıyı pompalayarak şehir hayatını, yani modern köleliği bize çağdaşlık diye yutturdu birileri. Hem sağ hem sol iktidarlar senelerce sadece yatıp yiyip yutmasını bildi. iş icraata gelince geçen 100 senede atatürkün 15 yılda gerçekleştirdiği kalkınma planının % 10 u bile yapılmadı bu ülkeye. Anadoluda hala yolu suyu elektriği olmayan köyler var. Ama sorsan herkes atatürkçü. Ya halka ne demeli? iş uğruna menfaat uğruna oy uğruna aynı beceriksiz siyasileri pohpohladılar yıllarca. iş yapacak adamları da iktidara hiç getirmedi bu halk. Sonuçta kim kazandı bu ülkenin sırtından? Rant sahipleri. Bankalar. Yabancı sermaye. Yabancı şirketler. Avrupa amerika ingiltere fransa almanya. Kimi fabrika kurdu sömürdü. Kimi işçi aldı sömürdü. Kimi uçak fabrikalarını araba fabrikalarını kapattı sömürdü. Kimi ucuz pahalı mallarını içerdeki mutlu azınlık sanayiciler eliyle sattı sömürdü. Kimi merkez bankasının kaymağını yedi sömürdü. Kimi dolardan kimi borsadan kimi faizden sömürdü. Ama hepsi sömürdü. Biz hazır yemeğe alıştık. Kolay yoldan zengin olmaya alıştırıldık. Çünkü sistem doğru hareket edeni dışladı. Şerefsiz herifleri halk kendi eliyle yüceltti. Çünkü herkes dünyaya mala paraya rağbet eder hale geldi. Şu anda Nüfusun % 70 şehirlerde yaşıyor. Madem o kadar uyanıksınız memleketin bu hali ne o zaman??
Boşverin bitmez bu muhabbetler. Herkes suçu başkalarının üzerine atıyor ama baktığında herkesin kapısının önünü b.k götürüyor. Bu millete de böylesi layık zaten..sen burda gecenin 02:00 sinde memleket meselesi diye kafa patlatıyorsun, bak bakalım sözlük ne konuşuyor? Meme pembe mi olmalı yoksa kırmızı mı? Sen bu gençliğe ne verebilirsin ki memeden başka? Ver ağzına emziğini emsin dursun..
şehirli ve sanıyorum ki eğitimli olduğunu düşünen yazar beyanıdır.
bu ayrımı ve özellikle bu genellemeyi doğru bulmuyorum. köylü vardır, çalışır, didinir, ekmeğinin peşindedir, belki zekidir ama kendisine imkan sunulmamıştır. yine köylü vardır, dedikoducudur, kurnazdır, açgözlüdür.
şehirli vardır, eğitimlidir, yaşam standartları yüksektir, bilmeden konuşmaz. yine şehirli vardır, şehirde yaşamak uğruna kendini feda eder ama dışarıdan bakıldığında imrenilesi bir hayatı vardır.
insanların her birini tek bir kalıba sokmak zorunda mıyız? sadece sevmek, eğlenmek, kendimizden olmayana saygı duyabilmek bu kadar zor değil fakat yine de biz çok aciziz.
eskiden olsaydı ya ne diyorsun hoop derdim. artık oyle birşey demiyorum çünkü cahilliği silen şeyin eğitim ( okullarda verilen 'in otesinde) olduğu ve bu toplulukta olmadıgını artık deneyimledim.
Bağnaz ve cahil olmanın, köylü ya da kentli olmakla uzaktan yakından ilgisi yoktur.
Akıl ve mantığını safsatalara heba eden, fesleğen ile aynı duruşu sergileyen her varlık, bağnaz ve cahildir.
Nokta!
Katılıyorum.
Boşuna duygusallık yapmayın. Saf ve çalışkanlarmış!
Babamın köyünde bir tane saf insan yok. Hepsi lafımızı yapmak için bizi izliyor.
Köylü dediğin dedikoducudur, küçük yerde insanların uğraşacak başka meselesi yok. Herkes birbirinin hayatına karışır, takip eder. Yorum yapar. Hatta müdahale eder.
Erkekleri kaba sabadır genelde. Dışarıda ağa olmadıkları için evde ağalık yapmaya çalışırlar.
Kadınları ekseriyetle kendini geliştirmekten uzaktır. Hep "el mahkum" psikolojisinde yaşarlar.
Of daha fazla yazamayacağım. iyisi de var kötüsü de elbet. Fakat köylü dediğin saf, çalışkan olur vs. Hikaye bunlar. Geç.
Hiç unutamiyorum 2015 de arabayla bodruma gidiyoduk ve bir tarla dan geciyorduk hangi sehirdi suan hatirlamiyorum tarladan çıkan bir köylüye istanbul plakalı muhtemelen o da tatile giden biri çarptı adam havada uctuktan sonra yere çakıldı kafası pekmez gibi aktı ve çarpan kişi de durmadı kaçtı olay o kadar tazeydi ki adamın önünden yürüyen ailesi bile henüz görmemişti karisi ve ailesi gördükten sonra ki o çığlıklar çok fenaydi yaz sıcağında alninin teriyle çalışan çiftçi tatile yetişmeye çalışırken hiz yapan bir audili pic tarafından öldü.