köyden kente göç

    1.
  1. Hayvancılık veya tarımla uğraşmak,organik gıdaları tüketmek,temiz havada ve herkesi tanıdığınız sıcak insan ilişkilerinin olduğu bir ortamda yaşamak yerine asgari ücretle günde 10 saat çalışıp ezilmek ve ay sonunda ancak kira parasını denkleştirip ölmeyecek ölçüde beslenmek, stres ve yalnızlık gibi duyguları öğrenmektir.
    3 ...
  2. 3.
  3. Aslında ekonomiye ve üretime zarardır.
    1 ...
  4. 2.
  5. Tamamen saçmalıktır. Bütün sene patronun tatile gitsin diye çalışırsın. Aldığın maaşla evi zor döndürürsün. Pazardan aldığın domates 2gün dolapta dursa bozulur. Ama köy öylemi bir kere daha sosyalsindir. Ava gidersin balık tutmaya gidersin. Domates mis kokar tarlada. Yazın 3 ay çalışır. Güpgüp soba yanar. Mis gibi tas fırından çıkmış ekmek. Sür hakiki terayağını içine. Ballar kara kovan. Akşam yıldızları say. Gökyüzü tam bir cennet. En önemlisinde kışın 6 ay krallar gibi yatarsın. Kışın iş olmaz.
    1 ...
  6. 4.
  7. Köyden kente göç, 60'lı yıllarda başlayıp günümüzde biten sosyolojik bir olgu olup uzun bir süre köyü unutamayan aynı zamanda şehre de alışamayan tuhaf bir kitleyi oluşturmuş ve kentli-köylü çatışmasının temelini atmıştır. Köyden kente göçün sonucunda gecekondulaşma, güvenlik, kültür çatışması gibi büyük sorunların ortaya çıkmasına sebep olmuştur. Arabesk müzik, bu dönemin eseridir. Aslında köyden kente göçe izin verilmemeliydi. "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" denilerek köylerin içi boşaltıldı ve günümüzdeki kıronik sorunların temeli taaa o zamanlardan atıldı. Kırsaldaki imkansızlıklardan dolayı metropole göç eden köylü; aslında eğitim, sağlık gibi hizmetlerden mahrum kaldı ve bu durum, köyden kente göçü başlattı. 12 Eylül 1980 Darbesi'nden sonra yavaş yavaş yükselen Siyasal islam; binbir türlü manipülasyonla büyükşehirlerdeki gecekondularda oturan cahil, varoş taşra kökenlilerin oyunu alarak bu karanlık günlere gelinmiştir..
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük