doğru olabilir.
bak bugün o eğitim sistemi almanya da bile devam ediyor.
o eğitimin temelinde, günlük yaşam için doğrudan gerekli bilgileri yaymak vardı.
o eğitim devam etseydi en azından köy evlerimiz ve köylerimiz belli bir intizam içinde olurdu.
dağ aynı, yeşillik aynı göl aynı ama bir üsviçre köyüne bakıyorsun bir de bizim köye.
sonucu sen söyle hangisi seni daha çok cezbediyor.
sallıyorsun ama mantıklı salla ki faydalanalım.
1950'ler günümüz Türkiye'sinin temelini atmıştır
Maalesef cahiller
Geri kafalılar
Ve yobazlar yüzünden yıllardır birçok alanda geride kaldık
Eğitim
Üretim
Bilim
Teknoloji
Sanat
Spor
Bu alanların hiçbirinde adam akıllı başarımız olamadı.
Bakıyorumda hala Adnan Menderes'in izinden giden cahiller var
işte ben hep diyorum terörle mücadele etmenin en iyi yolu cehaletle mücadele etmek diye
Köy enstitülerinde sanat vardı
Edebiyat vardı
Amfitiyatro vardı
Köy enstitüleri kapatıldıktan sonra birçok alanda geriledik
ismet inönü bile diyordu keşke engel olsaydım diye
Hasan Ali Yücel > Yusuf Tekin.
köy enstitülerinin arkası toprak reformu gelecekti ve bir sürü toprak ağasının elindekiler gidecekti. türkiyede gizli feodalite her yönüyle sürüyor. halk uyanıp akıllı düzgün üreten haklarını talep eden ve alan bir kitle oluşmasın diye bu coğrafyayı menderes eliyle kerhaneye satılan köyün güzel kızı misali serbest piyasaya açma başlığı altında resmen dünya sermayesine ülkenin tüm varlığını ve kaynaklarını yağmalattılar. türkiyedeki bir takım zümre bu dönüm noktası olan köy enstitülerini kapatılmasıyla tarafını ve yerini belli emiş oldu. o günden bugüne sadece zenginler daha zengin oldu ülke hep uçuyor kaçıyor masallarıyla uyutuldu zenginler aşırı zenginleşti. bu ülkede yıllardır emekçi yığınların emeği ucuza sömürülür aç gözlü doymaz zenginler eşşek yüküyle zenginleşir ve hep ağlarlar hep daha çok isterler halkın durumu ise ortada memnunmusunuz genşler.
Köy enstitüleri kapanmasa hiçbir bok olmayacaktı çünkü altını çizerek dediğimiz gibi amacı iyi vatandaş yetiştirmek değildi.
Chp kesintisiz iktidarda kalsa o vizyon ve misyonla şu an en fazla turkmenistan'dın. Zaten herhangi bir vizyonu olsa farkederdi ki türkiyede muhafazakarlık kırsaldan beslenir. Tutup kırsala 20 tane okul açacağına (ülkenin nüfusu 20m.) O kırsalı kente taşıman lazım. Sonra zırlarsın işte halk cahil abi yav diye. Lan gazoz onları sen köye terk ederek cahil bıraktın zaten.
Hadi Bunu geçelim şunda anlaşalım bi; köy enstitüsü denen zavallı oluşumu savunup akp'nin eğitimi dindarlaştırma çabalarına mırın kırın ediyorsanız= ikiyüzlüsünüz.
Çocukları chpli yapmaya çalışmak = çocukları muhafazakar yapmaya çalışmak.
Ve evet akpnin eğitimi chpden iyidir. Çünkü bu ülkede her zaman sağ liderler soldan daha vizyoner olmuştur.
Menderes > inönü
Demirel> 5 × ecevit (uni. Mezunu bile degil)
Rte > 5 × (baykal + kk + öö)
türkiyede bu Köy enstitülerinin kapatılmasından sonra eğitimle ilgili yaptığı hiç bir şeyin dikişi tutmadı. çünkü gerçekten samimi ve faydalı bir şey eğitim alanında hiç yapılmadı. her yere üniversite açmak da samimiyet ve faydanın yanından geçmiyordu. bu yaşadığımız zamanlarda Üniversiteler hiç bir işe yaramayan palavradan kağıt üretme merkezlerine dönüştü. hiç bir işe yaramayan diplomalar ama o şehirde kasabada esnafı orada yaşayanı daha zengin etmek için uydurulmuş tamamen palavra kurumlarımız var.
Rahmetli dedemin köy enstitülerinin hayata geçirilmesinde benim görüşümce büyük emekleri vardır. Bu yüzden gözümde bir mirasın yok oluşudur kapatılması. Ama yine de geçmişi yad ederek ah vah etmeye lüzum yok. Ya kapatılmasaydı ya şöyle böyle olsaydı gibi farazi sorular yapıcı düşünceler değil. Kapatıldı. Elimizde ne varsa onunla yetinip buna göre hareket etmek gerekir kanımca.