diğer otobüs şoförlerinden çok farklıdırlar..
-bir dönemece dönmeden önce arkasındaki 15-20 metreyi de düşünmek zorunda kalan körüklü otobüs şoförleri her zaman için diğer insanlardan daha çok sorumluluk sahibi olurlar.
-her virajı geniş almaları gerektiğinden ötürü hayatta karşılaştıkları problemlere de geniş açıyla bakarlar.
-körüklü otobüs içerisindeki körükten sonrasında ilerlemeyen yolculara bir otobüs seferinde ortalama 137 kere "arkaya ilerleyelim beyler, körüğün arkası boş" diyebildikleri için ortalama bir türk insanından en az iki kat daha sabır sahibidirler
-kulakları son derece gelişmiştir. diğer insanlardan daha iyi duyarlar. sıkışık otobüste herhangi bir durağı kaçırdıklarında "arka kapıyı açar mısın?" sorusunun arkadaki 3 kapıdan hangisine ait olduğunu tek duyma da anlayabilirler.. duyarlıdırlar.
Zor iştir , oldukça fazla sabır gerektirir. Her türden insan 'ı tanımanın yükü bir kenara dursun o kadar insanla muhattap olan bazı iyi insanlarda vardır içlerinde ama çoğu kabadır. Ayrıca o körüklü aracı dönderirken bir taraflarından " kıçlarından " ter attıkları da anlaşılabilen kişilerdir.
kadıköy-beykoz otobüs şoförleri bu konuda manyaktır. beylerbeyi'nden baslayan sahil yolunda resmen ralli yaparlar. körüğün arka tarafındysan iç-dış birbirine girer. 4-5 sene önce böyleydi simdi aynı mı bilmiyorum...
-körüklü otobüs şoförleri bilmem kaç kere (pardon 137 kere imiş) arkaya ilerleyelim demez çünkü bunu düşünen otobüs firmaları megafonlar koymuşlardır.
-körüklü otobüs şoförleri düğmeye sahip olan kapıların düğmesine basıldığında hangisinden inileceğini anlayacak kadar teknolojik insanlardır aynı zamanda.
Saygı duyulması gereken insanlardan biridir onlar, her zaman şahsen ben saygı duyarım. Buradan Alemdağ-Kadıköy hattı olan 14A şoförlerine saygılarımla. *