Köfteleri ve yanındaki sosu harikadır ama anteres şubesinde siparişler çok geç geliyor. Tok gidip sipariş versen yemekler gelene kadar tekrar acıkırsın. o derece.
ezel dizisininden sonra köfteci ramiz'in açıldığını ve ramiz dayı karekteri sayesinde güçlenerek bugünlere geldiğini düşünen kara cahillerin, ezel dizisinin popülaritesi sebebiyle gidip köfte,salata ve piyaz yediği köfteci zinciri..
Şahsen ben sadece salataları için gidiyorum..Her şubenin kalitesi aynı değil ama çoğu şubede self servis olarak bol çeşitli salata yiyebiliyorsunuz..Ev yapımı özel yoğurtlarını da denemenizi tavsiye ederim..Gerek fiyatların düşük oluşu,gerekse vejeteryan takılanlar için zengin bir salata menüsünün olması köfteci ramiz'i cazip kılan nedenlerden..Ancak köftesini tavsiye etmem..Çünkü marketlerde satılan ve evde kısa sürede pişirilen donmuş köftelerden hiçbir farkı yok..Hatta son yediğimde kendi kendime ''pınar köfte la bu'' şeklinde düşünmeme dahi sebep olmuştur Ramiz'in köfteleri..
(( Bu arada belirtmeden edemeyeceğim..Köfteci ramiz 1928 yılında Akhisar'da kurulmuştur..Yani Ramiz Dayı portakal ağacının gübresinde bir molekülken,köfteci ramiz vardı..))
mekana girince hoşgeldin yeğen diye karşılamaktadır. eğer yemek yiyecek paranız yoksa gülümseyerek canın sağolsun yeğen demektedir. fakat sürekli aynı hikayeleri anlatması oldukça sıkıcıdır.
bugün tadına bakmayacaktım, sadece koklayacaktım hesabı tadı damağımızda kalan enfes yiyecek. akçaabat köfteyi de yakında deneyeceğiz. tadını az çok bildiğimiz hoş bir köfte. ve evet fiyatlar biraz yüksek.
akhisar'ın yol üstündeki, istanbul-izmir yolculuğu yapanların mola vererek yemeden geçmediği meşhur köftecisiyken, özellikle son yıllarda büyüyerek türkiye'nin çoğu şehrine bayi açmış köftecidir.
bayilerindeki köfteler de o akhisar'daki kadar iyi mi bilmiyorum.
ama köfte ve piyaz'ı mutlaka yenmelidir.
ha unutmadan bir de tire'de tire koftesi yenmelidir tabi, belirtmeden geçemedim. *
köftenin yanında en iyi giden yiyecek piyaz olmasına rağmen piyaz satmayan firma. daha doğrusu açık büfede yeşilliğin otun yanında ayrı bir kapta ezik büzük haşlanmış fasulyeler var üzerine başka kaptan kafam kadar doğranmış soğanları koyup limon zeytinyağı ekleyip müşterinin kendisinin yapması bekleniyor.
ilk lokantası (bilenler için söylüyorum deniz tarafındaki) akhisar'da eski garajın arkasında küçük bir köfteciydi. çocukken ne zaman akhisar'a gitsek otobüsten iner inmez köfteciye koşardım. babam zor yetişirdi arkamdan. hala ne zaman yolum düşse uğramadan geçmem...
merkezi akhisar'da bulunan köfte merkezi. şimdilerde ise adım başı bulmak mümkün. ama bir keresinde akhisar'da tatmıştım köftesini, o köfte üzerine tat bilmem. böyle güzel yapılabilecek bir köfte daha yok. istanbul'daki şubelerinde aynı tadı yakalamak mümkün değil.
kurucusu makedon göçmeniymiş. hemşehrilikten midir nedir kan çekiyor galiba.
ramiz'in köftesi doyumluk değildir. en azından piyazsız, tek porsiyon köftesi, bir küçük pide, 5 köfte, domates, sivri biber (ızgarada közlenmiş) ve maydanozdan ibarettir. ama tadımlık yenilmesi ve baştan karın doyurmayacağını bilerek tüketilmesi tavsiye edilir.