kuşkonmaz

entry21 galeri3
    21.
  1. kızarmış ot tadında bir yiyecek.

    yemenizi şiddetle tavsiye etmiyorum. yedikten sonra tuvalete girmemek için prostat bile olabilirsiniz.
    0 ...
  2. 19.
  3. kuşkonmazlar ülkesinde, kuş gibi bir kalbe sahip olmak yorgun düşüp vazgeçmektir. kalbin derinliklerindeki hüzün sarar etrafını.
    2 ...
  4. 18.
  5. doğal bir idrar söktürücüdür. aynı zamanda harika bir lif, a, c, e ve k vitamini deposudur. kuşkonmazınızı hazırlarken tuz ya da tuzlu yağlar eklemediğinizden emin olun.
    0 ...
  6. 17.
  7. En iyi pişirme yöntemi buharda pişirmektir. Bazı mutfaklarda etin yanında lezzet için değil, tabaktaki renk dengesi için sunulur. Zira her damak tadına uymaz.
    0 ...
  8. 16.
  9. insana güzel bir antrikot, kızarmış mısır ile müthiş bir
    deneyim yaşatan sebze. eski bir şarap da eşlik edebilir bu ambiyansa.
    0 ...
  10. 14.
  11. Biraz kalori kaçamağı derseniz o zaman tereyağında hafif kızartabilirsiniz. Ben metro dan temin ediyorum. Temizlemesi biraz zahmetli ama çok lezzetli. Sık sık yemiyorum zaten ama rutinimden sıkılınca ekliyorum diyetime. Biraz daha ucuz olaydı iyiydi. Evde yetiştirilmiyor mu bu yav.
    1 ...
  12. 13.
  13. Kaynar suda kısa süre haşlayın, öldürmeyin ezmeyin.
    Rengi canlı ve yeşil kalsın.
    1 ...
  14. 12.
  15. istanbul üsküdar'da bir camii ismi.
    1 ...
  16. 11.
  17. Dorse üreticisi bir firma olarak biliyorum.
    1 ...
  18. 10.
  19. Hiç yemediğim sebze.
    Belki yemişimdir ama özellikle hiç yemedim.
    Ben ot sevmem.
    Sebzeyi sadece salata bünyesinde, kendimi mecbur hissettiğim için, mineral ve vitamin ihtiyacımı karşılamak amacıyla tüketirim.
    Etçiyim ben etçi.
    Sebzeyi belki etin yanında yerim.
    Ama etçiyim.
    Kuşkonmaz mı? Bence faydalı ve elit bir bitki.
    Ben yer miyim?
    Yemem.
    1 ...
  20. 10.
  21. Fırında yapması çok kolaydır, Tarif vereyim.

    Fırını 220 derece ısıtın. Kuşkonmazlarin köklerini kopardıktan sonra, biraz karabiber tuz ve zeytinyağı elkeyip fırına verin.

    10 dakika piştikten sonra çıkarın, üzerine parmesan rendeleyin, sarımsak tozu da ekleyebilirsin. Sonra, tekrar atın fırına 2 dakika sonra çıkarıp afiyetle yiyin.
    7 ...
  22. 9.
  23. ızgarası güzel olan bir yiyecektir yahut fırında kaşarlı olarak pişirilmek suretiyle yenebilir.
    1 ...
  24. 8.
  25. kars'ta bir köyün eski adı adı. kuş gribi vakasıyla gündeme gelmişti bi ara. bence de komik değil.
    0 ...
  26. 7.
  27. haşlanmak suretiyle limonlu zeytinyağlı salatası lezzetlidir.
    mini bambu gibi bir görüntüsü olan pahalı bitki.
    2 ...
  28. 6.
  29. varlığına ilk kez bir filmde rastlanılan sebze türüdür.
    (bkz: law abiding citizen).
    2 ...
  30. 5.
  31. ızgara etin yanında süper gider. steakhouselarda illa vardır. çok lezzetlidir. ayrıca oldukça sağlıklı bir besindir.
    2 ...
  32. 5.
  33. 1. içeridiği antioksidanlar, vücuda zararlı serbest radikalleri yok eder ve oksijen moleküllerinin vücutta rahatça dolaşımına imkan verir. Böylece, yaşlanmayı geciktirir ve vücutta kanser hücresi oluşumunu engeller.
    2. Suyunun içindeki mineraller, vücudun kan şekeri seviyesini dengeler.
    3. B vitamini açısında zengin olan kuşkonmaz suyunu bal ile karıştırıp, günde 2-3 defa bir miktar içildiğinde, kalp sağlığınızı korur, kalbin büyümesini engeller ve kolon kanserine karşı barsaklarınızı korur.
    4. içeriğindeki glutatyon aminoacidleri ile DNA hasarlarını onarır ve vücudun bağışıklığını arttırır.
    5. Kuşkonmaz, idrar yolu enfeksiyonlarının oluşumunu engeller.
    6. Yüksek tansiyonu kontrol altına alır.
    7. Yeni doğum yapmış ve süt veren annelerin, süt oluşumuna büyük oranda yardımcıdır.
    8. Kuşkonmaz aynı zamanda antiviral ve anti- mantar özelliklerine sahiptir.

    https://galeri.uludagsozluk.com/r/584105/+
    3 ...
  34. 4.
  35. 3.
  36. --spoiler--
    Uzmanlar, bu sebzenin her sapında en fazla 4 kalori bulunduğunu ve kilo vermeye yardımcı olabileceğini belirtiyor. Kuşkonmazın sadece kalorisi az değil, lezzeti de çok güzel. Birçok insan kuşkonmazın saplarının tadını çıkarmayı sever.

    Sağlığa yararları: Kuşkonmaz genç kadınlar için idealdir. Çünkü içerdiği folat, hücrelerin düzgün bölünmesi için gereklidir. Folat olmazsa anne karnındaki ceninin sinir sistemi hücreleri düzgün şekilde bölünemez. Hamilelikte yetersiz folat tüketimi, doğuştan sakatlıklara yol açabiliyor. Ayrıca kuşkonmaz iki büyük antioksidan olan beta karoten ve C vitamininden bol miktarda içeriyor. Vücudumuzdaki sis ve sigara dumanı gibi zarar verici partikülleri etkisizleştiren antioksidanlar; kalp hastalığı, kanser ve katarakta karşı en büyük savaşcılar.

    Seçimi ve saklanması: Parlak yeşil renkli olmasına, saplarının düzgün, diri, dik ve yuvarlak olmasına dikkat ederken, uçlarının ise kapalı, sıkışık, sivri ve renginin de morumsu olmasına özen gösterin. Kalın saplar iyidir, ancak aynı kalınlıktaki sapları seçin. Böylece hepsini aynı oranda pişirebilirsiniz. Kuşkonmazı serin yerde saklamazsanız sapları bozulur, lezzetini ve C vitaminini kaybeder. Plastik bir poşetin içine sararsanız, saplarını yaklaşık bir hafta taze tutabilirsiniz. Kuşkonmazı yıl boyunca yemeyi seviyorsanız, satın aldığınız gün saplarının kabuklarını soyarak folyoya sıkıca sarıp 12 ay derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

    Hazırlama ve sunma önerileri: Kuşkonmazları güzelce yıkayın ve beyazımsı sap uçlarını elinizle koparın. Bunları atmak yerine çorbanın içine ekleyebilirsiniz. Kuşkonmazı kaynatabilir, buharda ya da mikrodalga fırında pişirebilirsiniz, fakat aşırı derecede pişirmekten kaçının. Doğru pişirildiğinde, sapları parlak yeşil ve gevrek olmalı. Fazla pişirilen saplar lapaya dönüşür ve rengi ise donuk zeytin yeşiline benzer. Kuşkonmaz kısık ateşte sadece 3-5 dakika pişirilmeli. Daha fazla pişirmek kaynayan suda sapları dik, uç kısımları ise sudan fırlamış şekilde 5-10 dakika pişirin. Mikrodalga fırında, bir tepsinin içine koyacağınız çeyrek fincan suyla 2-3 dakikada pişirebilirsiniz. Kuşkonmazı, sıcak, ılık ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
    --spoiler--

    http://www.zaman.com.tr/h...-verdiren-sebze-kuskonmaz
    2 ...
  37. 2.
  38. tanım:
    Zambakgillerden, uç dalları yapraksı görünüşte, toprak altı kök saplarından çıkan, taze sürgünleri yenen bir bitkidir...
    0 ...
  39. 1.
© 2025 uludağ sözlük