kuş gribi

entry56 galeri5 video1
    31.
  1. 30.
  2. son olarak hong kong'ta görülmüş hastalık.
    0 ...
  3. 29.
  4. bir zamanlar böyle bir grip vardı diye söz edeceğimiz hastalık. domuzdan sonra adını anan yok. belki ileride griplere koyacak hayvan ismi kalmaz, tekrar kuş deriz kim bilir.
    0 ...
  5. 28.
  6. 27.
  7. domuz gribiyle pabucu dama atılmış hastalık. bakalım daha hangi hayvanın gribi çıkacak dedirtiyor insana.
    (bkz: hipopotam gribi)
    0 ...
  8. 26.
  9. tıp dilinde avian gribi olarak da isimlendirilen ve halk arasında "tavuk vebası" olarak bilinen kuş gribi dünyada ve ülkemizde insan ve hayvan sağlığını tehdit eden bir sorundur.
    0 ...
  10. 25.
  11. Tavuk vebası olarak da bilinen hastalık, kuş gribi virüslerinin sebep olduğu kanatlı hayvanların çok bulaşıcı ve öldürücü seyreden bir hastalığıdır.
    0 ...
  12. 24.
  13. 23.
  14. yine hortladı.

    edirne ipsala da hayvanlar itlaf ediliyor.

    peki abla devlet bize ne kadar para veriyor *
    0 ...
  15. 22.
  16. sanılanın aksine kuş gripli tavuk yenildiğinde hastalık yapmaz ölümle sonuçlanmaz. tabi ki önce 50 derecenin üstünde sıcaklıkta haşlanıp yada kızartılması gerekir. virüs bu sıcaklığa dayanamaz ölür. bu virüsün ölümcül olması için önce tavuğa sonra domuza gecmesi gerekir . domuzda sekil ve biçim değiştiren viruş insana bulaşırsa işte o zaman sıçtık demektir. tabi ki türkiye müslüman bir ülke olduğundan dolayı domuz eti yaygın değil. kişisel tavsiyem kuş gribi ortaya çıktığında yumulun tavuğa ucuz ucuz yiyin.
    (bkz: atın ölümü arpadan olsun)
    1 ...
  17. 21.
  18. 20.
  19. insanoğlu denilen garip yaratık, kafayı biraz çalıştırsa penguenleri araştırır ve bu illete bir çare bulur. penguen denilen kuş niye grip olmuyor? o soğuklarda, ayazlarda.

    (bkz: ben düşündüm)
    1 ...
  20. 19.
  21. Kuşların göç zamanı başlamaya yakın şu günlerde her geçen gün korkulmaya başlanan hastalık.
    0 ...
  22. 18.
  23. 17.
  24. Endonezya'da bu kez belirti vermeyen bir türü ortaya çıkan ölümcül hastalık. *
    1 ...
  25. 16.
  26. Kuş gribi tavuk, kaz, ördek gibi kanatlı hayvanlarda kitlesel ölümlere yol açan ve aslında bir hayvan hastalığının etkeni olan H5N1 virusunun insanlarda yaptığı hastalıktır. Grip (influenza A) virusunun hemaglutinin (H1-H7) ve nöraminidaz (N1-N3) olmak üzere iki tip antijeni vardır. Bunlardan yalnız H1, H2, H3 ve N1, N2 antijeni taşıyan virüslerin insanda grip hastalığına ve salgılarına yol açtığı bilinir.

    1918 yılında H1N1 virusu, 1. Dünya Savaşında ölenlerden çok daha fazla sayıda insanı öldürmüş; 1957 de antijenik yapısını tamamen değiştirerek H2N2 virusu şeklinde Asya gribi pandemisine yol açmıştır. 1968 de yeniden değişime uğrayarak H3N2 virusu şeklinde Hong Kong gribi pandemisini yaratmıştır. 1977 de dünyaya yayılan Rus gribinin etkeni, 60 yıl önceki influenza A virusu ile aynı antijenik yapıda, yani H1N1 virusu idi.

    Yaklaşık her 10 yılda bir antijenik yapısını değiştirerek ülkeler ve kıtalar arasında yayılan grip salgınlarında etken, hep H1, H2 veya H3 antijenik yapısında olmuştur. H5 veya H7 antijeni taşıyan grip virusu ise farklı bir virus olup kanatlılarda hastalık ve ölüme yol açmış, 8 yıl öncesine kadar insanlara bulaşmamıştır. Ancak 1997 yılında Çin deki kuş gribi salgını sırasında H5N1 virusunun insanda da hastalık yapacak bir nitelik kazandığı ve insanlarında kuş gribi nedeniyle öldüğü saptanmıştır.

    Hastalık Çin den komşu ülkelere yayılmış ve Vietnam, Tayland gibi Güneydoğu Asya ülkelerinde de görülmüştür. Göçmen kuşlar aracılığı ile, göç yolları üzerinde bulunan ülkelere de yayılma olasılığı, o zamandan beri, özellikle Asya ve Avrupa ülkeleri için bir tehdit oluşturmaktadır.

    KUŞ GRiBi iNSANA NASIL BULAŞIR?
    H5N1 virusunun insana bulaşarak hastalık oluşturma riski düşüktür. insana bulaşma, hasta hayvanlarla doğrudan temas, virus içeren enfeksiyöz damlacıkların solunması, virüslerin bulaştığı araç-gereçle temastan sonra ellerin yıkanmadan ağız-burun veya gözlere teması sonucu olabilir. insandan insana bulaşma kuramsal olarak mümkündür, ama geçerli bir bulaşma yolu değildir.

    kaynak: ntv
    0 ...
  27. 15.
  28. tekrar gündeme gelen huzursuzluk yaratıcı problem.
    0 ...
  29. 14.
  30. tam da kurban bayrami ertesine gelmesi sans midir, sanssizlik midir karar veremedigim gundem maddesi.
    0 ...
  31. 13.
  32. batman'da 5 şubat 2007 itibari ile yeniden ortaya çıkan hastalık.

    sevgili meslektaşlarım * * uykusuz günler yeniden başlıyor galiba.
    hepinize kolay gelsin.
    2 ...
  33. 12.
  34. 11.
  35. özellikle balıkesir civarında ortaya çıktığından dolayı, o zamanlar tavuk fiyatlarının taban yapmasını sağlayan ve balıkesir'de okuyan öğrencilerin bol miktarda tavuk döner tüketmesine sebebiyet veren hastalık.
    0 ...
  36. 10.
  37. h5n1 adlı virusun neden olduğu ağır soğuk algınlığı semptomlarıyla gidip bağışıklık sitemi zayıf olanlarda ölümcülleşen viral patoloji
    0 ...
  38. 9.
  39. 8.
  40. en çok konuşulduğu dönemde aramızda;
    ayı=a ben=gk
    a: lan gk, sizin orda kuş gribi hiç vakası yokmuş (bkz: antalya)
    gk: bizim orası sıcak olum, nasıl grip olsun hayvanlar.
    şeklinde bir diyalog geçmesine neden olan hastalık.
    0 ...
  41. 7.
  42. asıl en önemli ve korkulan , bilim adamlarının korktuğu şey ise * kanatlı hayvandan insana geçen bu virusun zaman içinde mutasyona uğrayıp değişim sağlayarak insandan insana geçmesidir. bu bir felakettir. şu andaki sonuçlarda virus bunu yapacak özelliğe sahiptir fakat bağışıklık sistemi yoktur ve buna uyan reseptörü. aşı çalışmaları şu anda devam etmektedir.
    tekrar üzerinde durulması gerekn asıl konu, solunum yoluyla bulaşmasından dolayı , tüylerin yolunmasından veya ellediğiniz zaman yüzünüze sürmenizden veya derisinde mevcutsa onu yüzünüze veya burnunuza dokundurmanız vs.. bu virüs yüksek sıcaklıkta yaşayamaz. herhangi bir şekilde kaynatılırsa bir sorun oluşmaz.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük