kuzey afrika ve ortadoğu isyanlarının bop ilişkisi

entry4 galeri0
    1.
  1. tunus, mısır ve libya.

    yukarıda adları geçen ülkelerde son zamanlarda çok büyük hareketlilik yaşandı.
    halk ayaklandı, ordu devreye girdi, insanlar acı çekti. devrimler domino taşı gibi bütün ülkeleri etkiledi ve eminim gelecekte yukarıda adları geçen ülkeler listesi daha da çok büyüyecektir. belki listeye türkiye de girebilir, belli olmaz.

    mısır ve tunus'ta şu an sükunet hakim, halk durumdan memnun görünüyor. fakat libya şiddetli bir şekilde sallanıyor, libya'da ekmek parasını kazanan türk vatandaşları o cehennemden kurtulmak için bir an önce havaalanlarına hücum ediyor. allah yardımcıları olsun, dileriz olaylardan etkilenmezler ve canları yanmaz.
    yarın öbürgün kaddafi'nin yönetimden çekilip çekilmeyeceği meçhul, ordu devreye girecek mi yoksa halk gerekeni yapacak mı ? yakında bu sorunun cevabı da alınır elbet.

    fakat aklıma takmadan edemiyorum, acaba kuzey afrika ve ortadoğu'daki isyanların büyük ortadoğu projesi ile bir ilişkisi var mı ?
    işte en büyük soru bu, yakında bu sorulara cevap alacağımızı düşünmekteyim. eğer bu isyanlarda amerika birleşik devleri'nin parmağı varsa tehlike kapımızı çoktan çalmaya başlıyor demektir.

    bu arada komşumuz ırak'ın bölgesel kürt yönetiminde de isyan patlak verdi.
    0 ...
  2. 2.
  3. en kilit nokta olan türkiye'nin zaten eşbaşkanlık yaptığını bilen amerika'nın, projeyi gerçekleştirmek adına afrika ve ortadoğu ülkelerine döndüğünü gösteren durumdur

    tayyip bu amına koyim. adamlar bizle falan niye uğraşsın. hazırız zaten.
    0 ...
  4. 3.
  5. kuzey afrika ve ortadoğu isyanları amerika ve diğer tüm dünyanın kontrol edemeyeceği şekilde büyüktür ve sırayla sanki çığ oluşturan dev bir kar topu gibi ilerlemiştir.

    en büyük zarara uğrayanlardan birisi de israildir, büyük müttefiki mısırı kaybetmiştir ve israil için daha kötüsü islam devletleri kurulmasıdır.

    dikkat ederseniz iranda bir hareketlilik yok, israilin en işine gelmeyen senaryo.
    0 ...
  6. 4.
  7. "türkiye cumhuriyeti kurulurken oluşan hareketlilik ve isyanlar da bu bop'un parçasıydı" demek ne kadar doğruysa, "arap baharı" olarak tanımlanan son hareketleri de bop gibi sadece başbakan'ı bağlayan bir tabire bağlamak da o kadar doğrudur.
    "zaten arap ülkelerini de emperyalistler kurdu" diyenleri duyar gibi oluyorum: eğer dıştan gelen yardımları sayacaksak abd'yi de fransızlar kurdu britanya'ya karşı, buyrun bakalım.

    ona bakarsak türkiye'yi de sovyetler kurdu; lenin'in yardımları ortada. gerçi bu acıyla daha fazla yaşayamayan sovyetler nihayetinde kendisini feshetti, o başka.
    0 ...
© 2025 uludağ sözlük