kurşunlu

entry20 galeri1
    19.
  1. gemlik'e yakın tatil yeri.
    genelde emekli mekanı gibi gözüküyor.

    sokaktaki midilli büyüklüğündeki sokak itleri de cabası.
    1 ...
  2. 18.
  3. tam akşamüstü çekirdek kola yapmalık sahile sahip muhit.
    3 ...
  4. 17.
  5. 16.
  6. bence kışın daha bir güzel olan gemlik'e bağlı yazlık belde...
    kışın neden mi güzel derseniz sessiz sakin oluşu ve yağmur ile beraber yeşilin tüm tonlarını görebiliyor olmanız havası ike resmen büyülüyor fırsat buldukça kışın soluğu orada alıyorum... umarım diğer beldeler gibi kalabalığa boğulmaz da bir nefeslik yerimiz olur...
    2 ...
  7. 15.
  8. Ne çok yerde varmış. Üstteki mala bakmayın havası gayet güzel ama diğer konularda haksız sayılmaz. Denizi çok iyi değil, açık huzurevi gibi, taa ebesinin amindan otobüs var nankör olmayın. Birkaç kere bindim evet şartlar çok iyi değil de kardeşim yıl olmuş 2015 bir araba çözüp gelemiyon mu? Beleş halı saha bile var, arkası orman falan. Sabah kuş seslerinı duymak çok hoş. Ne bilim iyi bakan iyi görüyor herhalde.
    1 ...
  9. 14.
  10. her ilde en az bir ilçeye verilmiş olan isim.
    0 ...
  11. 13.
  12. bursa'nın inegöl ilçesine bağlı 5000 nüfuslu belde. her yıl bakmaca şenlikleri burada yapılmaktadır.
    0 ...
  13. 12.
  14. sol haber portalı'nda termik santral haberi geçen bursa karacabey'e bağlı köy, köyümüz:

    http://haber.sol.org.tr/k...-huzur-kacti-haberi-32192
    1 ...
  15. 11.
  16. köyde gerekli kamuoyu oluşturuluyor. gözünü hırs bürümüş kişiler, köy halkını kısa vadeli iş umuduyla kandırmaya çalışmaktadır. ama yapamayacaklar. doğayı, ülkesini seven herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Kurşunlu köyünde termik santral kurdurtmayacağız.

    (bkz: hes)
    (bkz: cide)
    0 ...
  17. 10.
  18. bursa'nın karacabey ilçes,ne bağlı, bandırma sınırına yakın, marmara denizi kıyısında şirin bir köy.

    sırtını ıhlamur ve kestane ormanından oluşan karadağ'a yaslamış bulunan kurşunlu'nun yerli halkı karadenizlidir ve fındıkçılık ve balıkçılıkla geçinir.

    yerli halkın yanında çeşitli illerden hatrı sayılır bir yazlıkçı ahali bulunmaktadır kurşunlu'da. denizi ve doğasıyla marmara'da en bozulmamış yerlerinden biriydi bu güzel köy.

    di'li geçmiş zamanı bilerek kullanıyorum. çünkü duyumlarımıza göre maliye eski bakanı kemal unakıtan ve çocuklarının sahip olduğu bir şirket bölgeye bir termik santral ve kömür iaşesi için bir de liman inşa edecekmiş. ağaç kesme çalışmaları başlamış bile.

    http://www.olay.com.tr/Sa...hp?Git=Haber&id=45350

    kurşunlu'nun ruhuna el fatiha anlayacağınız.

    yakında anılarda kalacak resimleri için:

    http://www.karacabey.com/kursunlu2.jpg

    http://www.karacabey.com/yenikoy/kursunlu1.jpg

    http://commondatastorage....tos/original/16234093.jpg

    http://commondatastorage....otos/original/1110712.jpg
    0 ...
  19. 9.
  20. manisa'nın salihli ilçesinde bulunan kaplıcaların adı.
    imkanı olanların gezip görmesi, her derde deva suyundan faydalanmaları tavsiye edilir.

    ön bilgi için;

    http://www.salihli.bel.tr...unlukaplicalari.aspx?id=1
    0 ...
  21. 8.
  22. güzel bursa'mızın karacabey ilçesine bağlı olan kurşunlu köyü; bandırma ile mudanya arasına konuşlanmış, güney marmara'nın gizli bahçelerinden biridir. yerel nüfusu yaklaşık 1000 kişi olmakla birlikte doğal olarak yazın bu sayı artmaktadır.

    yazın başında sabah akşam çapari ile istavrit ya da beyaz mezgit tutarak ağustos sonunda başlayacak palamutu beklersiniz. geceleri, tüfek kullanmayı bilen yiğitler, yanlarında erzaklar ile başta fındık olmak üzere tarlalarını beklenmeyen misafirlere karşı korur. (bkz: domuz) mısırdan mandalinaya; zeytinden fındığa; patlıcandan kara lahanaya birbirinden güzel birçok sebze ve meyve sizlere doğa tarafından sunulmuştur. ard arda aynı bölgeye atılan şeftali çekirdekleri size birkaç sene sonra yeni yetme bir şeftali fidanı olarak geri döner.

    1930'lu yıllarda rize'den gelen aileler ile birlikte belli oranda giresunlu ailelerden oluşan yerel halkın yaklaşık yüzde 90'ı karadenizlidir.

    birçok bursalı tarafından dahi bilinmeyen bu hoş mekan, halen keşfedilmeyi bekleyen nadir güzellikte yerlerden biridir.
    0 ...
  23. 8.
  24. bursanın en güzel deniz manzarasına sahip olan ve gayet uzun sahil şeridi olan yazlık mekandır.
    2 ...
  25. 7.
  26. AĞILÖZÜ
    BAŞOVACIK
    BEREKET
    ÇATKESE
    ÇAYLICA
    ÇIRDAK
    ÇUKURCA
    DAĞÖREN
    DAĞTARLA
    DEMiRCiÖREN
    ESKiAHIR
    GÖLLÜCE
    HOCAHASAN
    iĞDiR
    KAPAKLI
    KIZILCA
    KÖPÜRLÜ
    MADENLi
    SARIALAN
    SUMUCAK
    SÜNÜRLÜ
    YAMUKÖREN
    YEŞiLÖZ

    adlı köylere sahip bir çankırı ilçesi.
    0 ...
  27. 6.
  28. Çanakkale ilinin Merkez ilçesine bağlı bir köydür.
    0 ...
  29. 5.
  30. Theotokos Manastır Kilisesi (Gemlik)

    Gemlik Kurşunlu’daki Theodokos Manastır Kilisesi’nin kitabesi günümüze gelememiştir. Bununla beraber, bu manastırın Bizans imparatoru I.Manuel Komnenos (1143-1180) döneminde Nikephoros Mystikos tarafından onarılmış ve genişletilmiştir. Manastır Bizans kaynaklarına göre IX.yüzyılda yapılmış, XI.yüzyılda da önem kazanmıştır. Osmanlıların yöreyi ele geçirmesinden sonra önemini yitirmiştir. Ancak 1652 yılından sonra bazı belgelerden öğrenildiğine göre yeniden kullanılmıştır. XIX.yüzyılda Kurşunlu’yu ziyaret eden araştırmacılar bu kilisenin Aziz Aberkios’a ithaf edildiğini belirtmişlerdir.

    Kilise doğu-batı doğrultusunda uzanan dikdörtgen planlı, tek nefli bir yapıdır. Naos, narteks, bema ve dışa taşkın pastoforium (absid ve çevresi) ‘dan meydana gelmiştir. Narteks kuzey-güney doğrultusunda dikdörtgen planlı olup, üzeri çapraz tonozla örtülmüştür. Çift kemerli kapılarla dışarıya, doğuda da naosa açılır. Naos payeler üzerine oturtulmuş pandantifli bir kubbe ile örtülüdür. Naos hem batı duvarındaki kapı ile nartekse, hem de kuzey ve güney duvarlarındaki kapılarla dışa açılmaktadır. Kilisenin doğusunda dikdörtgen planlı bema ve içeriden yuvarlak, dışarıdan da beş cepheli apsidi bulunmaktadır. Beşik tonozla örtülü olan bemanın kuzey ve güney duvarlarında yuvarlak nişler içerisinde pastoforium hücrelerine geçiş kapıları bulunmaktadır.

    Kilisenin kuzey cephesi iki basamaklı yuvarlak bir kemer içerisine alınmıştır. Bunun üzerinde biri büyük, iki yanında da küçük çift kemerli yuvarlak pencereleri vardır. Güney cephesi kuzey cephesine benzemektedir. Doğu cephesinde bulunan apsidin cephesi yıkılmıştır. Burada yalnızca pencerelerin yuvarlak kemer başlangıçları görülmektedir.

    Kilisenin duvarları üç veya beş sıra tuğla ve bir sıra kaba yontma taş ile örülmüştür. Örtü sistemleri, kapı, pencere ve niş kemerleri tuğladandır. Apsid yarım kubbesi de yatay ve dikey dizilmiş tuğla dizileri ile örülmüştür.

    Kursunlu resimleri için:
    http://wowturkey.com/foru...ic.php?t=8541&start=0
    0 ...
  31. 4.
  32. salihlide aynı isimde bir kaplıca da bulunmaktadır..
    1 ...
  33. 3.
  34. çankırı'nın bir ilçesidir. çankırı'ya 90 km uzaklıkta olup 630 km2 yüzölçümüne sahiptir.
    3 ...
  35. 2.
  36. 1.
  37. gemlik ilçesine bağlı,gerçek anlamda bir sayfiye yeri. beyaz kafalı yaşlı insanlar cenneti.
    3 ...
© 2025 uludağ sözlük